Byggevarehus i butikk og på nett!
1

Handlevognen

Produkter (1)

  Sum:
  Frakt:
  discount
  Totalsum:
  Herav mva:

  Takstein - Tunge tak

  Takstein kan deles opp i to typer - betongtakstein og teglstein. Hvis du legger taket skikkelig slipper du vedlikehold i mange tiår fremover. Her gir vi deg en innføring i begge typene.

  Betongtakstein

  Takstein i betong er et miljøvennlig materiell bestående av sand, sement og vann. Betongtaksteiner har en levetid på 50 år eller mer. Produsentene gir nesten alltid 30 års garanti. Takstein i betong demper støy utenfra, har stor styrke hvor de tåler is og snø godt. De hverken ruster eller flasser. En annen fordel med takstein i betong er at de eliminerer lyder ved regn og soloppvarming. Man slipper skruer som kan føre til lekkasjer i taket. Prisen er også lavere enn ved betongtaksteinetterligninger.

   

  Takstein i betong finnes i både enkelt og dobbeltkrum. Enkeltkrum er den mest tradisjonelle, mens dobbelkrum gir et mer moderne utrykk. Når du skal legge betongtakstein kan disse legges helt ned til en helning på 15 grader. Det anbefales å ha et bærende underlag under når vinkelen kommer under 20 grader. MAXBO anbefaler bærende underlag.

   

  Les også: Lette tak er ideelle for moderne funkishus

   

  Takstein Betong Dobbelkrummet Edelantrasitt Skarpnes

  17,90 per stk

  Takstein Betong Dobbelkrummet EdelTeglrød Skarpnes

  17,90 per stk

  Takstein betong dobbelkrummet ru antikk Skarpnes

  24,90 per stk

  Takstein betong dobbelkrummet ru sort Skarpnes

  21,90 per stk

  Teglstein

  Tegl er et naturprodukt med lang tradisjon i Norge. Tegl er et naturmateriale med veldig lang levetid. Har du lagt et bra underlag med god ventilasjon vil teglstein holde i 75 år eller mer. Materialet er praktisk talt vedlikeholdsfritt, og de fleste produsenter lover 30 års frostsikkerhet på sine produkter.

  Tegl kan du få i forskjellige farger og fasonger. De kan være i tradisjonell rød teglfarge, blanke og glaserte, og ingen stein er like. Derfor vil ditt tak alltid være unikt. Steinen burde også blandes sammen hvis man vil ha et jevnt og pent resultat. Tegltak legges ved bruk av mørtel. For å holde teglstegnene fast under storm bruker man teglsteinsbindere. Dette gjør bindingen av steinen enklere. Maxbo har et rikt utvalg av teglstein til enhver bruk.

  Glatt eller ru flate

  Har taket ditt en ru flate vil snøen sette seg på taket og bli der i opptil 35 graders helning. Dersom taket har en glatt flate vil snøen skli av, og da må du montere snøfanger for å sikre taket. Snøfanger burde også settes opp der nedfall kan gjøre skader på mennesker og materiell. Ellers er ru eller blank flate opp til dine behov og ønsker.

   

  Les også: Jo flater tak, desto strengere krav til materialvalg og utførelse

   

  Vennligst vent