1

Handlevognen

Produkter (1)

  Sum:
  Frakt:
  discount
  Totalsum:
  Herav mva:

  Hva gir den gode grillsmaken?

  Nei, den har ikke noe med grillkullet å gjøre. Det handler om kjøttsaft som fordamper!

   

  Det er ikke vanskelig å enes om at grillmat smaker spesielt godt. Men hva er det som sørger for den særegne grillsmaken?

   

  Nei, det er ikke kullet i seg selv som preger smaken – selv om mange tror det. Kull alene forbrenner uten å avgi røyk eller andre gasser som overfører smak til maten.

   

  Den rike grillsmaken kommer fra fettet eller kjøttsaften, inkludert sukker og proteiner, som drypper ned fra maten og fordamper straks det treffer varmeelementene eller kullet.

   

  Dermed trekker de samme stoffene inn i kjøttet på grillen, nå i fordampet form.

   

  Dette er årsaken til at gassgriller har egne varmefordelingsplater over selve brenner-elementene. Disse skal hindre at fett og kjøttsaft treffer brenneren og skaper oppflamming. I stedet sørger de glovarme platene for at kjøttsaftene som drypper ned straks fordamper til en smakfull os – som går rett tilbake i maten.

   

  Merk at dette ikke handler om fettet som drypper ned og av og til tar fyr i en åpen grill!

   

  Dét skjer når det er mye oksygen til stede, og gir en brent smak – noe du ikke vil ha. Når du derimot griller med lokket på, er oksygennivået lavere og det skal mer til før fettet begynner å brenne.

   

  Når vi snakker om grillsmak, må det også nevnes at du har flere muligheter til å skape spesiell aroma på grillen. Spesielle trefliser som er innsatt med smak gir umiddelbar effekt når de legges på grillen. Du kan også legge maten på egne grillplanker i lønn eller sedertre, for å hente aroma derfra.

   

  Se et utvalg av våre griller her

  Vennligst vent