Byggevarehus i butikk og på nett!
1

Handlevognen

Produkter (1)

  Sum:
  Frakt:
  discount
  Totalsum:
  Herav mva:

  Panel

  Panel tilfører naturlige materialer til hjemmet ditt, gir særpreg og et godt innemiljø. Veggpanel passer både til moderne og tradisjonelle hjem. Det finne flere typer panel å velge mellom: Tresort (furu eller gran i ulike nyanser og fargespill), Ubehandlet eller ferdig behandlet treverk i mange forskjellige materialer og liggende eller stående panel.

  Utvendig kledning

  I Norge bruker vi mest gran og furu til utvendig kledning av hus, men stadig flere benytter seg av andre tresorter. Du må også velge om du ønsker liggende eller stående kledning. I noen områder kan kommunen ha restriksjoner på valg av kledning. Skal du gjøre noe veldig annerledes enn naboene dine, kan det være lurt å forhøre seg om slike restriksjoner før du setter i gang.

  Takstein - Tunge tak

  Takstein kan deles opp i to typer - betongtakstein og teglstein. Hvis du legger taket skikkelig slipper du vedlikehold i mange tiår fremover. Her gir vi deg en innføring i begge typene. Takstein i betong er et miljøvennlig materiell bestående av sand, sement og vann. Betongtaksteiner har en levetid på 50 år eller mer. Tegl er et naturprodukt med lang tradisjon i Norge. Tegl er et naturmateriale med veldig lang levetid. Har du lagt et bra underlag med god ventilasjon vil teglstein holde i 75 år eller mer.

  Lette tak – Dette kan du velge mellom

  Lette tak er en samlebetegnelse på tak som er tekket av andre materialer enn takstein. Det finnes fire ulike typer lette tak. Asfalt takbelegg er en ett-lags løsning for nye og gamle tak. Takshingel er en variant av lette tak som bygger på gamle velprøvde byggetradisjoner. Takpanner er plater av aluminium og stål som kan legges rett, eller eventuelt strykes på taket. Og til sist taksteinsprofilerte plater i stål som leveres i ulike farger og flere lengder.

  Listverk

  MAXBO har et stort utvalg av listeprofiler. Listene leveres i hovedsak i furu eller eik, men lister i andre treslag kan bestilles. Det finnes også lister i ulike dekorer som matcher parkett og laminat. Lister i MDF (Medium Density Fibreboard) benyttes i hovedsak som ferdig malt eller foliert materiale. Ta kontakt med ditt MAXBO-varehus for full oversikt over vårt utvalg av listverk

  Ytterdør

  Du kan spare strøm ved å bytte ytterdør. Gamle dører har dårlig isolasjon og tetning. Dette kan føre til trekk i boligen. En ny ytterdør vil være tykkere, med såkalt "sandwich"-konstruksjon. Det vil si en tresjikts-konstruksjon som består av to relativt tynne yttersjikt på hver sin side av et kjernemateriale, f.eks. EPS. MAXBOs ytterdører er av meget god kvalitet. Dørene er ferdig overflatebehandlet, og hvit (NCS S 0502-Y) er standard farge. De fleste dører kan leveres i andre farger på bestilling.

  Ferdigbehandlede veggplater

  Veggplater er en praktisk og effektiv måte å få nye vegger hjemme. Alle vegger med feste til spiker eller skruer er egnet for å sette opp veggplater. Platene har innebygde spiker-/skruefeste slik at du enkelt kan skjule disse etter montering. Veggplater har også tette skjøter slik at overgangene blir usynlige, og du slipper å feste med lim for at resultatet skal bli pent.

  Montere kledning

  Kledningens oppgave er å beskytte huset mot vær, vind og skader, og skal holde i årevis. Det er også med og påvirker husets utseende, og gir det særpreg, og det finnes mange varianter å velge mellom. For å ha en sikker og funksjonell vindtetting i yttervegg, må det monteres vindsperre. Den monteres på stendere og bindingsverk før utvendig kledning og innvendig isolasjon.

  Legge ny takshingel - Trinn for trinn

  Norske værforhold gjør at taket skal motstå både frost, snø, regn, sol og ikke minst vind. Takshingel er et solid takbelegg med lang tradisjon i Norge, og som kan legges rett på tretak, eller rett på gammelt underlag av shingel eller takbelegg. Maxbo har laget en enkel beskrivelse for hvordan du går frem når du skal legge takshingel. Husk å alltid lese produsentens monteringsanvisning og følg denne dersom den avviker fra beskrivelsen vår

  Nydelig tapet – uten lim og sparkel!

  Walls4You er ferdigtapetserte veggplater, som enkelt skrus opp på veggen. Du slipper jobben med å sparkle, pusse og tapetsere. Walls4You finnes i et bredt utvalg av stilfulle design, både ensfarget og med trendy mønstre. Fordelt på tre kolleksjoner; Trend, Classic og Basic, finner du over 40 ulike varianter. Farger og mønster kan kombineres akkurat slik man ønsker, og veggplatene kan settes opp hvor som helst i boligen.

  Legge lister

  Ved planlegging og innkjøp av materiale må du huske at litt av lengden som regel går bort i kapp. Det lønner seg derfor å kjøpe litt ekstra når du skal legge lister. Trelister som ikke er lagret i romtemperatur bør akklimatiseres minst 48 timer før montering. Husk at tre er et levende materiale. Det vil derfor forandre seg ved endret luftfuktighet og temperatur.

  Innerdør

  Det finnes tre typer innerdør. Disse har ulik kvalitet i forhold til støyreduksjon, stabilitet og pris. En massiv fyllingsdør er en formstabil kvalitetsdør med støyreduserende egenskaper. En kompakt dør er en tung, solid og støydempende dør, og et rimelig alternativ til massive fyllingsdører. En lett dør er en rimelig type som passer til rom hvor støyreduksjon ikke er fullt så viktig. Er du i tvil om hva som passer hos deg, spør gjerne MAXBO om råd.

  Tak inne

  Taket innvendig er med å sette preg på rommet. Det er lurt å gjøre noen vurderinger før man velger tak for å få et helhetlig preg. Et lyst tak får rommet til å se større og luftigere ut. Et mørkt tak kan oppleves tungt og gi inntrykk av lavere takhøyde. Blank maling reflekterer lys og matt maling skjuler ujevnheter. Det finnes mange ulike typer tak, som slette tak, takplater, panel eller ferdigmalt takpanel i MDF.

  Listverk til dør og vindu

  Listverk rammer inn dører og vinduer og gir et helhetlig og pent utrykk. Listverk kjøpes i løpemeter eller faste lengder. Listen som er mest vanlig for bruk rundt dør og vindu kalles gerikt. Den er avrundet på begge sider. Gerikt finnes i flere profiler, enten glatt eller profilert. Du kan velge mellom lister i ubehandlet furu, hvitmalt furu eller lakkert eik.

  Tak

  Taket er en viktig del av huset. Det skal tåle all slags vær og vind, og det bidrar til husets utseende. Takets tekkemateriale må være tilpasset takvinkelen. Jo flater tak, desto strengere krav til materialvalg og utførelse. Også utseende, brannkrav og langtidsbestandighet må vurderes. Tenk også på at det er enklere å bytte ut takrenner, nedløpsrør og taksikringsutstyr samtidig som du skifter tak.

  Spar strøm med godt isolerte vinduer

  Det er en stor energigevinst i å velge ordentlige vinduer, enten du bygger nytt eller pusser opp. Er vinduet dårlig isolert kan man oppleve kaldras. Dårlig isolerte vinduer kan stå for opp mot 40% av varmetapet. Enova anbefaler vinduer som har en U-verdi på 1.0 eller lavere. Hos Maxbo får du vinduer som passer til både nybygg og tradisjonsrike hus.

  3 tips om Walls4You

  Med Walls4You er mye av jobben allerede gjort. De ferdigtapetserte veggene monteres rett på veggen, og du slipper jobben med sparkel, puss og tapetsering. Men som med all annen oppussing, er riktig grunnarbeid og behandling av materialer vesentlig for et godt sluttresultat. Se våre tips for hvordan du behandler og monterer Walls4You platene for en vellykket montering og et flott resultat.

  Behandling av mur

  Som med alt malingsarbeid avgjør underlaget og forbehandling sluttresultatet når du skal behandle mur. Alle murunderlag er forskjellige og trenger tilpasset behandling. Selv om mur er et dødt materiale, betyr det ikke at den kan stå ubehandlet. En god beskyttelse hindrer at vann trenger inn. Vedlikehold og behandling av mur handler om reparasjon og vask, samt overflatebehandling i form av slemming og maling.

  Overgangslister

  Overgangslister er en praktisk og pen løsning for alle typer overganger på gulv. Overgangslister kan leveres i flere materialer og farger, men utvalget vil variere mellom de ulike typene listverk. Lister i massiv eik og med dekorinnlegg som matcher forskjellige treslag gir et diskré resultat. Listene skal som regel skrus fast, men det finnes også selvklebende lister og lister som monteres med lim.

  Utnytt sollyset med takvindu

  Takvindu kan monteres på alle skråtak fra 15 til 90 graders helning, og er en fin løsning hvis du ønsker mer lys og god plassutnyttelse. Vinduene finnes i utallige kombinasjoner og størrelser, og leveres ferdigbehandlet innvendig og med vedlikeholdsfrie beslag utvendig. Maxbo tilbyr bl.a Velux takvindu som kan kontrolleres via en elektrisk kontrollpad.

  Vindusglass - forskjellige egenskaper

  En investering i nye vinduer og vindusglass bør gjøres ordentlig. Vinduene skal vare lenge, og ha flere egenskaper enn lav U-verdi. Det finnes mange forskjellige vinduer og vindusglass å velge mellom. De kan leveres med forskjellige egenskaper, og kan kombineres på ulike måter. I denne artikkelen gir vi deg en oversikt over ulike typer vindusglass så det blir lettere for deg å velge riktig.

  Vennligst vent