Byggevarehus i butikk og på nett!
1

Handlevognen

Produkter (1)

  Sum:
  Frakt:
  discount
  Totalsum:
  Herav mva:

  Tak inne

  Et lyst tak får rommet til å se større og luftigere ut. Et mørkt tak kan oppleves tungt og gi inntrykk av lavere takhøyde.

  Blank maling reflekterer lys og matt maling skjuler ujevnheter. Det finnes mange ulike typer tak, som slette tak, takplater, panel eller ferdigmalt takpanel i MDF.

   

  Les også: En hvitmalt himling vil «løfte» taket og visuelt gi inntrykk av at rommet er større.

  Slett tak

  Slett tak gir et minimalistisk og stramt preg på interiøret. Hvis du har platetak fra før, er det en liten jobb å få taket slett. Alle fuger i platetaket må sparkles. Takplater beveger seg og fugene vil lett sprekke opp. Det er dessverre nærmest umulig å få samme struktur på sparkel som på plater, noe som vil synes godt etter at taket er malt.

   

  Les også: De fleste innerdører kan enkelt byttes uten å bytte karm. 

   

  Tips:

  • Etter at sparkling og pussing er ferdig, bruker du vanlig vegglim til å lime på en underlagsduk (for tapet).
  • Bruk Husfix eller tilsvarende sparkel på malte, strukturerte plater som skal glattes. Lim deretter opp en underlagsduk før maling.
  • Vinyl- eller plastbelagte plater sparkles med flislim. Underlagsduken limes opp med våtromslim.
  • Vi anbefaler ikke gipsplater for å få et slett tak dersom du ikke har gode spikerslag. Dette på grunn av tyngden på gipsplatene.

  Takplater

  Takplater kan være strukturerte, malte, lakkerte eller trukket med vinyl eller plastfolie.

  Takplater har en kjerne av spon/trefiber med en slitesterk overflate, og egner seg til bruk i alle tørre rom. Downlights kan monteres i takplater, men du må ta hensyn til den nødvendige «brannavstanden» til bakenforliggende isolasjon.

   

  Den hvite, strukturerte overflaten gir et lyst og trivelig inntrykk, og skaper liv i takflaten. Folien på platene gjør renhold enkelt. Å velge takplater er arbeidsbesparende og vedlikeholdsfritt. Platene kan males dersom du ønsker det.

   

  Les mer: Panel tilfører naturlige materialer til hjemmet ditt, gir særpreg og et godt innemiljø

  Panel i tak

  Panel er et godt alternativ til slette tak og takplater. Takpanel leveres i gran, furu og MDF. Panel i heltre har en vakker, naturlig trestruktur. Heltre vil endre seg og eldes med tiden.

  Ubehandlet eller behandlet

  Du kan la taket være ubehandlet eller behandle det slik du ønsker, med klar panellakk, pigmentert lakk, beis eller maling. Klare og svakt pigmenterte lakker vil gulne treverket med tiden. Hvis du behandler panel i heltre så kan det oppstå gjennomslag av kvister, kvaelommer, sprekker og liknende. Gjennomslaget reduseres ved god og riktig behandling.

  Tak og romfølelse

  Hvilken retning du legger panelet påvirker romfølelsen; på tvers av inngangen til rommet gjør rommet bredere, på langs føles lengre. Vær oppmerksom på retningen gulvbelegget har (f.eks. parkett).

  Tak-Ess Sponplate Tak 12x620x1220

  99,- per pla

  Takplate Huntonit symfoni hvit 11x300x1820 s0502-y

  159,- per stk

  Overflatebehandlet panel

  Flere produsenter tilbyr ferdig overflatebehandlet panel i heltre for tak. Dette er tids- og arbeidsbesparende, og gir et godt resultat. De fleste paneler kan monteres med klips, slik at du unngår spikerhull i taket.

  Ferdigmalt takpanel i MDF

  Takpanel i MDF leveres i mange av de samme panelprofilene som trepaneler. Takpanelene er lette å montere og passer i alle hjem. Profilene er enkle og stilrene.

  Stabilt og robust

  Panelbordene er harde og laget av tremasse. Dette gjør bordene meget stabile. De vil ikke forskyve seg ved temperaturendringer, slik man kan oppleve med ekte panel. Taket kan vaskes.

  Enkel montering

  Panelbordene er enkle å montere. Du gjør jobben selv på noen timer, og ingen spesialverktøy er nødvendige. Panelbordene leveres med not og fjær i sidene og endene, noe som gjør det enkelt å få et pent og jevnt resultat.

  Hvordan montere MDF-takpanel

  1. Juster bredden på første panelbord iht. utregningen din under forberedelsen. Tenk over plassering av skjøtene.
  2. Begynn i et hjørne. Fjærsiden mot veggen. Det må være en avstand på 10-15 mm mellom panelet og alle faste punkter.
  3. Første rad monteres etter snor/krittmerke.
  4. Fest spiker, krampe eller skrue til den store underleppen på notsiden. Ved spikring skal det dobbeltspikres.
  5. Endeskjøter skal limes og hver skjøt kontrolleres ved montering. PVAC-trelim kan brukes. Langsider skal ikke limes.
  6. Kontroller at arbeidet er riktig og uten forskyvninger for hver femte panelrad.

  Vennligst vent