Byggevarehus i butikk og på nett!
1

Handlevognen

Produkter (1)

  Sum:
  Frakt:
  discount
  Totalsum:
  Herav mva:

  Ferdigbehandlede veggplater

  Veggplater er en praktisk og effektiv måte å få nye vegger hjemme. Alle vegger med feste til spiker eller skruer er egnet for å sette opp veggplater.

  Platene har innebygde spiker-/skruefeste slik at du enkelt kan skjule disse etter montering. Veggplater har også tette skjøter slik at overgangene blir usynlige, og du slipper å feste med lim for at resultatet skal bli pent.

   

  Når platene først er satt opp, trengs det i utgangspunktet ikke noe etterarbeid. Platene kommer i standard høyde og bredde for at du skal få minst mulig ekstraarbeid.

   

  Les mer: Panel tilfører naturlige materialer til hjemmet ditt, gir særpreg og et godt innemiljø

  Hvilke veggplater skal jeg velge?

  Det finnes en rekke ulike typer veggplater, alle tilpasset ulike behov. Det er for eksempel mulig å bestille ubehandlede veggplater. Da kan du velge maling selv.

   

  Det finnes også et bredt utvalg ferdigbehandlede plater. Fordelen med ferdigbehandlede produkter er at vi garanterer feilfri overflate med perfekt resultat. Se våre ulike veggplater under.

   

  Det er ikke folie på platene, og du behøver ikke bekymre deg for at overflaten skal slå sprekker når du monterer dem. Overflatene er robuste. Sjekk alltid produsentens anvisning om overflaten tåler vask. For eksempel skal ikke ferdig tapetserte plater vaskes.

  Sponplate walls4you Off-white/beige 12x0620x2390 14218

  329,- per pla

  Veggplate Huntonit vintage hvitkalket 11x620x2390

  299,- per stk

  Våre ulike veggplater

  Ferdigmalte panelplater: Disse platene er et superenkelt alternativ til å sette opp panel. Vi har behandlet platene med pensel-finish, og du kan velge mellom trefiber eller MDF-materiale. Du kan velge mellom flere ulike typer panelplater (profiler) og farger.

   

  Ferdigtapetserte plater: For å slippe det møysomme forarbeidet med å lage slette vegger til tapetet, kan du bruke veggplater for å unngå problemet. Platene med tapet er i spon. Hos MAXBO kan du kan velge mellom 40 forskjellige dekorer.

   

  Veggplater med bildedekor: Har du et bilde du bokstavelig talt vil ha på veggen? Vi produserer veggplater med dine unike bilder og du kan også velge ulike dekorer i vår kolleksjon. Platene lages i trefiber, og kan produseres med en rekke ulike overflater.

   

  Slette plater: disse sponplatene er populære og passer til hjem der du ønsker en minimalistisk stil til veggene. De er svært populære, og du kan selv velge hvilken farge du vil ha. Du slipper å sparke og male selv ved å velge en av våre farger, eller du kan ta malerkosten fatt og male selv.

   

  Les også: Et generelt råd er å påføre sparkelmassen så tynt som mulig

  Slik gjør du det

  Forberedelser: Husk at platene må akklimatiseres før du monterer dem. Det betyr at platene må stå minst ett døgn i det rommet de skal monteres. Platene trenger tid til å venne seg til temperatur og luftfuktighet. Ventetiden er en investering i et varig og godt resultat etter montering.

   

  Husk å ta en titt på rommet slik at du blir oppmerksom på alle permanente/faste bygningsdetaljer i rommet. Planlegg tilpasning og skjæring av platene i forhold til dette.

   

  Her er en liste over alt du trenger:

   

  • Plater, evt. hjørnelist, skruer, fugemasse, flekkmaling, stikksag, drill, hammer, kloss, hullsag, meterstokk og vater

  Montering av ferdigbehandlede veggplater - trinn for trinn

  1. Fjern gamle lister. Finn frem målestokken og sett en loddrett strek der platen skal starte. Deretter måler du opp lengden på platen og markerer hvor den skal settes opp.

  2. Kutt platen på fjærsiden. Her anbefaler vi at du bruker en stikksag. Husk å sage fra undersiden av platene for å unngå at den fliser opp.

  3. Hvis rommet ditt har standard høyde er platene allerede tilpasset. Da kan du montere på veggen ved å bruke skruer oppe og nede, og normalt i notsiden av platen. Notsiden er en liten «utstikker» på platen der du kan feste skruer (som vist på bildet).

  4. Dersom platen ikke har en notside, må du skru en skrue gjennom platen. Avstanden på skruene bør ikke være mer enn 40 cm. Fest platene tett, og husk å bruke vater for å kontrollere at alt er rett.

   

  Les også: Veggfornyer erstatter helsparkling av vegger og tak før tapetsering eller maling

  5. Du må ta høyde for ekspansjon i platene ved montering. Legg derfor inn omtrent 5 mm i hjørnene slik at platene kan utvide seg uten å stå i press. For å få et fint hjørne anbefaler vi en hjørnelist i samme farge som veggen.

  6. Når du skal gjøre ferdig et hjørne, må du gjøre noen beregninger for at platen til neste vegg skal bli korrekt. Mål opp hele bredden på neste vegg, og tilpass platen så du er sikker på at den passer i bredden. Vi anbefaler at platene er minst halvparten av størrelsen for å unngå skjevheter. Da kan du sette sammen platene på forhånd før du fester hjørnet til veggen. 

  7. Du må selv borre hull i platene til stikkontakter. Husk at avstanden mellom det nye hullet og gulvet skal være likt som for stikkontakten. Vi anbefaler at du brukeren hullsag (som på bildet). Hvis du borrer litt på skrå i den retningen du skal tre på plata, blir det litt lettere å feste plata til veggen.

  8. I det siste hjørnet må platene monteres hver for seg. Først stifter du den ene platen helt inne i hjørnet. Deretter kan den andre platen limes inntil og stiftes fast slik at den sitter godt. Hvis du oppdager synlige skjøter kan du rette opp dette med akryl fugemasse og maling. Fugemasse og flekkmaling kan du få i samme farge som platene fra produsenten. 

  Vennligst vent