– klart du kan

Finn din butikk

For lagerstatus og åpningstider

Handlevognen

Produkter (1)

 • Produkter
 • Pris per enhet
 • Antall
 • Enhet
 • Pris inkl. mva
  Sum:
  Frakt:
  discount
  Totalsum:
  Herav mva:

  Behandling av trykkimpregnert terrassegulv

  Et trykkimpregnert terrassegulv må behandles, det kan enten oljes, beises eller males.

  Nøyaktig hvor lenge gulvet bør stå før det behandles avhenger av klima og hvor tørre materialene er når du kjøper dem.

  Foto: Jordan

  (Foto: Jordan maling)

   

  Det er ingen grunn til å vente ett år, slik det ble sagt før i tiden. Treverket bør være tørt, det vil si at fukten i treet ikke bør være mer enn rundt 20%, helst under. Et tips er å slå inn en spiker i treverket. Hvis det da ”renner” fra spikerhullet, må du vente halvannen til to måneder før du kan behandle det.

  Treolje for effektiv beskyttelse

  Treolje gir effektiv beskyttelse av tre og er beregnet spesielt for trykkimpregnert tre i for eksempel hagemøbler, levegger, lemmer, trapper, terrassegulv og annet. Olje bør påføres årlig. Rengjør treverket godt med terrasseskrubb eller -vask, før du innsetter det med olje. Oljen påføres med pensel eller rull på 1-2 bord av gangen, tørk av ev. overskudd med tørr, lofri klut.

   

  Flere fargemuligheter med terrassebeis

  Terrassebeis har betydelig lenger holdbarhet og mange flere fargemuligheter enn tradisjonell treolje. Dette er en type spesialbeis til behandling av impregnert treverk i terrassegulv, levegger, hagemøbler 

  og lignende. Det er viktig at underlaget er tørt.

   

  Beisen påføres 1-2 bord i bredden med rull eller pensel. Vent 5-10 minutter og tørk over evt. overskudd med tørr, lofri klut. og det holder vanligvis med et strø.  Beisen skal ikke danne en blank film, og det er 

  viktig å mette terrassebordene grundig. Gjør du dette riktig trenger ikke neste runde å gjøres før om 2-3 år.

  Ta hensyn til husfargen når du skal velge farge på terrassebeis.

  Maling 

  Først må du rense treverket med en terrasserens som tar bort stoffer som kan føre til misfargning i malingen. Inneholder rensen lut, dusjer du over med litt vanlig eddik (ca. 30%) blandet med vann. Treverket må deretter tørke før du kan begynne. Det grunnes og males som annet treverk ute.

  Vennligst vent