Byggevarer i butikk og på nett!
1

Handlevogn

Produkter (1)

  Sum:
  Frakt:
  discount
  Totalsum:
  Herav mva:

  Så enkelt vedlikeholder du terrassen din!

  Terrassen er ferdig bygget, men hvordan skal du vedlikeholde den? Det er enklere enn du tror!

  Tørketid:

  Helt nye terrassebord bør tørke i rundt åtte uker, avhengig av hvor mye fukt de hadde i seg ved levering. Er det bare finvær i denne perioden, kan du gå raskere til neste skritt. Det kommer ofte ut litt kobbersalter som et belegg fra impregneringen, disse fjernes lett med stiv børste.

  Vask:

  Terrassebordene rengjøres med terrasserens eller lett såpevann med Zalo. Skrubb lett og skyll godt med hageslangen. Har du høytrykksspyler med skånsom terrassevasker som tilbehør, kan den også brukes. Høytrykksvaskere bør ikke brukes direkte på terrassen med høyt trykk, det kan flise opp treverket.

  Terrasserens 4l Harmoni

  129,- per stk

  Terrassevasker power patio nilfisk

  489,- per stk

  Terrassevasker T 450 T-racer

  929,- per stk

  Terrassevasker T 350 T-racer

  789,- per stk

  Olje eller beis:

  Når treverket er helt tørt etter vask, kan du endre utseendet med et strøk terrassebeis eller -olje. Unngå solskinn, fuktig vær eller lave temperaturer på under 10 grader. En overskyet dag er perfekt, hvis ikke terrassen ligger i skyggen. Overskytende olje eller beis tørkes bort med lofri klut.

   

  Les også: Slik behandler du terrassegulvet ditt

  Dropp olje om du liker grått:

  Hvis du liker et grått, værbitt utseende, kan du la impregnerte terrassebord stå ubehandlet. Men hvis du først velger å behandle dem med olje eller beis som gir en annen farge, bør du følge opp med å fornye behandlingen med jevne mellomrom for å bevare dette utseendet.

  Årlig vedlikehold:

  Impregnerte terrassebord tåler å stå ubehandlet, men holder seg penere om de rengjøres vår og høst – for å unngå at flekker eller smuss fester seg. Gjør du dette, trenger du bare såpevann eller husvask for å få det rent. Må det hardere lut til, kan du fukte terrassen med vann, påføre terrasserens og skrubbe det rent. Dette er sterke saker, så bruk hansker!

  Hvor ofte bør du beise eller olje?

  Det avhenger av hvor utsatt terrassen er for sol og regn. Jo mer værhardt den står og jo mer den brukes, jo oftere bør den etterbehandles på nytt. En tommelfingerregel er å behandle hvert annet år for å holde den pen. Har du valgt de litt dyrere, vedlikeholdsvennlige alternativene som terrassebord, slipper du å tenke på dette så ofte.

  Vennligst vent