Byggevarer i butikk og på nett!
1

Handlevogn

Produkter (1)

  Bestillingsverdi:
  discount
  Frakt:
  Totalsum:
  Herav mva:

  Har du en rabattkode? Den kan du legge til i kassen

  gå tilbake

  Dette er de ulike typene tapet

  Når du skal velge tapet er det flere ting du må ta stilling til. Er veggen utsatt for slitasje? Ønsker du å vaske og/eller skure veggen? Hvordan skal tapetet se ut? Her følger en oversikt over ulike typer tapet med ulike egenskaper.

   

  Les ogsåSkal du legge tapet? Slik får du et best mulig resultat. 

  Velge tapet: ulike typer

  Vinyltapet

  Vinyltapet er både vask- og skurbart. Derfor er det egnet overalt hvor tapetet utsettes for slitasje og skitt. Vinyltapet med struktur tåler mindre enn flat vinyltapet. Ved bruk av vinyltapet med papirbakside, skal baksiden fuktes med vann før montering. Bruk en svamp og brett eller rull tapetlengden sammen. La tapetet ligge og trekke i vannet i 3-5 minutter. Rull så vegglim på veggen med en malerull, en og en høyde av gangen. Vinyltapet kan også settes opp som papirtapet, ved at du smører lim på tapetets bakside. Husk å vente 3-5 minutter før montering. Vinyltapet med fiberbakside settes opp som fibertapet.

   

  Les også: Alt du trenger å vite om tapet

  Fibertapet

  Fibertapet er svært enkelt å sette opp, vaskbart og fungerer bra som armering. Selv i limvåt tilstand hverken krymper eller utvider tapetet seg i skjøtene. Fibertapet finnes i en rekke ulike varianter med ulike trykkmetoder. Ved omtapetsering kan du tapetsere direkte på tapetet hvis overflaten er slett og tapetet sitter godt fast. Når du skal sette opp fibertapet påfører du et jevnt lag med vegglim på veggen. Deretter settes tapetet opp og strykes forsiktig ut.

  Tapet med fiberbakside

  Vinyl, tekstil-, fiber- og papirtapet med den populære fiberbaksiden gjør det både raskt og enkelt å tapetsere. Ingen fukting er nødvendig, og man legger bare lim rett på veggen. Slike tapeter er også meget formstabile og lette å justere. Tapet med fiberbakside kommer i mange forskjellige mønstre og strukturer.

   

  Les også: Et godt tapetseringsresultat avhenger av godt grunnarbeid

  Papirtapet

  Papirtapet egner seg best i oppholdsrom som stue og soverom. Det er en miljøvennlig tapet som puster og som tåler vask med fuktig klut. Den må ikke skrubbes. Før oppsetting smøres tapetklister på tapetets bakside. Bruk en bred pensel og dekk hele bredden med klister. Deretter brettes tapetbaksiden limside mot limside, slik at limet får trekke inn i tapetet uten at det tørker. La det ligge i minst 5 minutter. Jo tykkere tapet, jo lenger trekketid.

  Tekstiltapet

  Tekstiltapet egner seg til alle tørre rom, som for eksempel stue, gang og soverom. De fleste tekstiltapetene har fiberbakside. Det gjør det relativt raskt og enkelt å tapetsere. Overflater av viskose/lin eller annen tekstilfiber har varierende vaskbarhet.

  Overmalingstapet/miljøtapet

  Miljøtapeter og tapeter for overmaling er i dag kjente alternativer til tradisjonelle tapeter. Det er enkelt og raskt å sette opp, og kan brukes i alle rom. Overflaten påføres to strøk maling. Rengjøring av overflaten skal skje i henhold til malingsprodusentens anbefalinger.

  Våtromstapet

  Våtromstapet er en ekstra solid variant av vinyltapet, og egner seg spesielt godt til bad. Den har høy slitestyrke og vaskbarhet. Våtsromstapet må ha en bakside som ikke påvirkes av vann. Du skal likevel unngå å bruke tapet i dusjen og andre steder hvor vannet står rett på veggen. Husk å bruke våtromslim som rulles rett på vegg med malerulle. De fleste våtromstapeter skal sveises i tapetskjøtene. Det sveises i skjøtene, og kanten mellom gulvbelegg og tapet forsegles. Det samme gjelder ved rør og eventuelle hull for montering av for eksempel såpekopp. Rengjøring av overflaten skal skje i henhold til malingsprodusentenes anbefalinger.

   

  Våtromstapet kan med fordel også brukes i vaskerom, hvor det kan være høy luftfuktighet. All våtromstapet har fiberbakside, så tapteten skal ikke fuktes før oppsetting.

   

  Les også: Veggfornyer erstatter helsparkling av vegger og tak før tapetsering eller maling

  Du finner tapetutstillinger i våre syv stormarkeder

  • Alna - Mandag - Fredag: 07:00 - 21:00 Lørdag: 09:00 - 18:00
  • Fredrikstad - Mandag-fredag: 06.30-19 Lørdag: 09-17
  • Hamar - Mandag-fredag: 07-19 Lørdag: 09-16
  • Hvam - Mandag-fredag: 07-21 Lørdag: 10-18
  • Tønsberg - Mandag-fredag: 07-19 Lørdag: 09-16
  • Lier - Mandag-fredag: 07-19 Lørdag: 09-17
  • Vækerø - Mandag-fredag: 06-21 Lørdag: 09-18
  • Kristiansund - Mandag-fredag: 08-19 Lørdag: 09-16

  Vennligst vent