Byggevarer i butikk og på nett!
1

Handlevogn

Produkter (1)

  Bestillingsverdi:
  discount
  Frakt:
  Totalsum:
  Herav mva:

  Har du en rabattkode? Den kan du legge til i kassen

  gå tilbake

  Utendørs ildsted

  Med en utepeis eller grill vil du få enda større glede av hagen og uteplassen din. Det er imidlertid viktig å tenke gjennom hva som er viktigst for deg – varme eller muligheten for å grille mat?

   

  En utepeis er et utendørs ildsted med evne til å spre varme, mens en grill har som navnet tilsier, grilling av mat som hovedfunksjon. De fleste av grillene er ikke egnet til å fyre hardt i, de leveres oftest i en betongblanding. Utepeisene tåler hard fyring, og kan også brukes som grill når flammene har lagt seg.

   

  Å sette opp en utepeis eller grill er i utgangspunktet verken søknads- eller meldepliktig. Men bygges den for stor og dominerende, vil den kunne komme i konflikt med fritaksbestemmelsene. Den må uansett ikke settes opp nærmere nabogrensen enn fire meter. Vi oppfordrer deg til å ta en prat med naboen før du begynner. Vedkommende har trolig synspunkter på plasseringen med tanke på røyk og lukt.

   

  Brannforskriftene får i utgangspunktet heller ikke betydning for oppsett av utepeis eller grill, men det er viktig at man er forsiktig og ikke plasserer peisen eller grillen slik at den kan antenne noe. Det må være minimum 30 cm til brennbart materiale.

  Utepeis

  Ønsker du en utepeis eller grill, kan du bygge denne selv, eller kjøpe en som er prefabrikert. MAXBO fører komplette utepeiser og griller som leveres i ferdige elementer. Mange av utepeisene leveres med grillrist inkludert eller som tilbehør.

  Utepeis Roma Garden

  17 599,- per stk

  Bålpanne

  Et annet alternativ til peis i hagen er bålpanne, også kalt ildfat. Dette er en tryggere måte å tenne opp bål i hagen. Bålpanner finnes i flere utførelser, både med og uten grillrist. En bålpanne er også flyttbar, og vil være et flott samlingspunkt i skogen på vinterstid eller nede ved vannkanten om sommeren. Bruk bålpanner med fornuft på samme måte som med åpen ild.

  Bålpanne med rist - 60 cm espegard

  1 790,- per stk

  Grillutstyr MAXBO Tilbehørskartong

  Før 729,- 437,40 per stk
  Ildsted ball of fire sort stor kule

  Ildsted ball of fire sort stor kule

  2 490,- per stk

  Bygg selv

  Det er selvsagt mulig å bygge en utepeis selv. Ved å benytte f.eks. Leca kan du bygge en utepeis som passer akkurat din hage, tilpasset dine evner som Leca-murer. Se flere forslag på produsentens nettside.

  Vennligst vent