Byggevarer i butikk og på nett!
1

Handlevogn

Produkter (1)

  Bestillingsverdi:
  discount
  Frakt:
  Totalsum:
  Herav mva:

  Har du en rabattkode? Den kan du legge til i kassen

  gå tilbake

  Stein og tre sammen løfter uteplassen

  Det å kombinere betongheller og terrassebord er snarveien til en mer spennende uteplass. Solid stein og behagelig treverk passer perfekt sammen i hagen. Ved å bryte opp større flater får uteplassen et mer spennende og variert uttrykk, og du kan velge materialer ut ifra hva de ulike områdene skal brukes til.

  Slik holder du ugresset unna steinhellene

  Heller og belegningsstein gir deg en solid og lettstelt uteplass. Men ingen vil se ugress gro mellom steinene. Trikset er bruk av fugesand mellom hver stein! For å unngå å gi grobunn til både ugress og maur må det etterfylles fugesand etter kraftige regnskyll og snøsmelting. Les hvordan dette skal gjøres.

  Slik finner du stein som passer din uteplass

  Heller og belegningsstein gir deg en solid og lettstelt uteplass. Men hva passer til ditt bruk? Her er tre spørsmål som hjelper deg å velge riktig. Belastning i form av vekt, omgivelsenes farger og bruk av uteplassen er viktige stikkord. Ved å ta stilling til dette blir det lettere å bestemme seg.

  Din guide til heller og belegningsstein

  Heller, belegningsstein, tråkkheller og granitt: Hva passer best til oppkjørselen, og hva bør du bruke i hagen? Her får du oversikt over de ulike steintypene. Uansett hva du velger, er det viktig å sette av tid til skikkelig grunnarbeid. Forarbeidet avgjør hvor pent det blir og hvor mye belegget tåler.

  Belegningsstein

  Belegningsstein bidrar til et vakkert og praktisk uteareal. Belegningsstein er meget holdbar, trenger lite vedlikehold, gir et trygt underlag og er enkel å holde ren. Den gjør det også enkelt å holde rent inne. Belegningsstein produsert i Norge tåler frost og relativt store påkjenninger uten varige deformasjoner. Dekket er sterkere enn asfalt, miljøvennlig og har lang levetid. Utvalget av farger og dimensjoner er stort.

  Skifer – kvalitetsstein 

  Skifer har forskjellig overflatestruktur og egenskaper avhengig av opprinnelsesstedet, og kan brukes både inne og ute. Det er viktig å velge skifer med utgangspunkt i hvor steinen skal brukes og hva du ønsker å gjøre. Skiferfliser kan brukes så vel ute som inne, og limes på med egnet fliselim og fuges. For å gi et mest mulig stødig underlag til skiferen er det viktig at flisene monteres på «dødt» materiale.

  Bygge støttemur

  Generelt kan vi si det er to slags murer, rene hagemurer som kan brukes til oppbygging av bed, kantstøtte og skjerming mot innsyn, og støttemurer som brukes til terrassering av tomten. Ønsker du å bygge en støttemur som er over 1 meter høy, må du sjekke med kommunen din om muren må byggeanmeldes. Husk også å sikre murer over 1 meter mot mulige fallskader. Støttemur høyere enn 1,5 meter må vurderes og dimensjoneres av en faglig kvalifisert person.

  Vennligst vent