Byggevarer i butikk og på nett!
1

Handlevogn

Produkter (1)

  Bestillingsverdi:
  discount
  Frakt:
  Totalsum:
  Herav mva:

  Har du en rabattkode? Den kan du legge til i kassen

  gå tilbake

  Den lille malingsguiden

  Skal du male en vegg på barnerommet? Eller lurer du på hvilken maling du bør bruke på kjøkkenet? I dag finnes det malinger spesialtilpasset de fleste rom og flater.

  Før du velger maling og setter i gang er det noen ting du må avklare. Det første er hva slags overflate du skal male. Skal du for eksempel male panel, behøver du kvistlakk eller sperregrunn for å hindre kvae og harpiks fra å sive ut og lage merker i malingen på sikt.

  Veggmaling

  Veggmaling kommer i to hovedkvaliteter; rullekvalitet for slett vegg, og penselkvalitet for panel. Det vanligste er å bruke matte veggmalinger til stuen. Matte malinger gir et lunt og mykt uttrykk, og fremhever detaljer i rommet på en diskré måte. Til rom som utsettes for generelt hardere bruk, slik som kjøkken og entré finnes det malinger med ekstra god vaskbarhet og slitestyrke. Barnerom anbefales å males med helsevennlig maling.

  Veggmaling Lady Pure Color Hvit

  Fra: 229,- per stk

  Veggmaling Harmoni Uten 10 Hvit

  Fra: 199,- per stk

  Veggmaling Harmoni Matt Hvit

  Fra: 179,- per stk

  Veggmaling Harmoni 10 Hvit

  Fra: 139,- per stk

  Panelmaling

  Panel er levende materialer som endrer seg etter temperatur og luftfuktighet. Panelmaling er utviklet spesielt for å tåle bevegelsen i det levende treverket, slik at malingen ikke sprekker opp eller skader panelet.

   

  Du kan velge mellom transparent eller dekkende farge på panelet. Ønsker du transparent er det interiørbeis du skal velge.

  Panelmaling Lady Interior Finish 40 hvit 2,7 liter

  549,- per spa

  Lady Supreme Finish Hvit 2,7 L

  Fra: 649,- per stk

  HUSK! Før du maler panelet er det viktig med kvist- og sperregrunn, slik at kvist ikke slår igjennom. Grunningen begrenser også mulighet for gjennomslag fra gulnet panel, sot, nikotin og andre fargestoffer.

  Helsevennlig veggmaling

  De helsevennlige malingene har lite lukt, og inneholder ikke farlige løsemidler. Malingene er spesielt utviklet med tanke på gravide, småbarnsfamilier og allergikere, og helsevennlig maling brukes ofte på barnerom. Det finnes flere gode alternativer til helsevennlig maling, og Norges astma- og allergiforbund har en oversikt over malinger de anbefaler.

  Veggmaling Harmoni Uten 10 Hvit

  Fra: 199,- per stk

  Takmaling

  Taket har en annen lyssetting enn vegger og gulv. Takmaling er derfor laget for å unngå skjolder og uønskede lysrefleksjoner. De fleste takmalinger er derfor matte, da matt maling skjuler ujevnheter i underlaget og lettere ser jevn og plettfri ut.

   

  Skal du male et paneltak kan du bruke både blank og halvblank takmaling, det vil være med på å gi spennende refleksjoner og liv til rommet.

   

  Les også: Bruk av farger i taket kan enten løfte det, eller skape en lunere effekt

  Takmaling Harmoni Hvit

  Fra: 289,- per stk

  Takmaling Sens 02 hvit 3 ltr Jotun

  399,- per spa

  Lady Perfection hvit base 2,7 liter

  309,- per spa

  Veggmaling Harmoni Matt Hvit

  Fra: 179,- per stk

  List- og dørmaling

  Til listverk og dører finnes det maling som er spesiallaget for å tåle den harde bruken disse flatene gjerne utsettes for. Dette er maling med høy slitestyrke, motstandskraft og vaskbarhet. Du får list- og dørmalinger i matt, silkematt, halvblank og blank utførelse. En blankere maling vil gi en glattere overflate og derfor være enklere å holde ren. 

  Lady Supreme Finish 05 matt hvit 0.68l

  229,- per box

  Pensel Ultimate Flat Inne

  Fra: 119,- per stk

  Les også: Hva du skal male og hvor du skal male ha mye å si for valg av malepensel

  Våtromsmaling

  Malinger beregnet for bruk på bad og andre våtrom er spesielt utviklet for å avvise vann og fukt, og har soppdrepende midler i seg. De fleste malingsprodusenter har egne våtromssytemer utviklet for å møte krav til vanntetthet og miljø i våtrom. Våtromssystemene inneholder våtromssparkel, våtromsgrunning, våtromstapet og våtromsmaling, som til sammen gir en vanntett overflate. Det er viktig å påpeke at bruksanvisning følges for at dette skal bli godkjent.

  Våtrom Lady Aqua hvit base 2,7 liter

  569,- per spa

  Våtromsgrunning Jotun 3L

  669,- per spa

  Våtromssparkel 3 ltr Jotun

  209,- per spa

  Våtromstapet Aqua 4021-1

  789,- per rul

  Gulvmaling

  De fleste gulv kan males, og et farget gulv kan være med på å sette et personlig preg på hjemmet ditt. Det anbefales likevel ikke å male vinyl da stoffer i vinylet påvirker tørketiden.

   

  Gulvmaling har spesielt høy slitestyrke og motstandsdyktighet, og er spesielt utviklet for å tilpasse seg treets bevegelighet. En gulvmaling som ikke tåler dette vil kunne sprekke og føre til spenninger som skader treet.

   

  Vanlig gulvmaling skal ikke benyttes på nystøpt betong eller fuktutsatte flater, da den ikke har god nok fuktmotstand. På slike flater bør det benyttes epoxy-maling, som er spesiallaget for å tåle spesielt høy slitasje, hyppig renhold, fukt og vann.

  Vennligst vent