Byggevarer i butikk og på nett!
1

Handlevogn

Produkter (1)

  Bestillingsverdi:
  discount
  Frakt:
  Totalsum:
  Herav mva:

  Har du en rabattkode? Den kan du legge til i kassen

  gå tilbake

  Enkel oppussing – unngå dyre tabber

  Billigst er ikke alltid best, og ofte kan enkle og billige løsninger vise seg å bli dyre til syvende og sist. Her er tipsene for å unngå dyre oppussingstabber.

   

  Rimelig maling er ikke synonymt med dårlig kvalitet. Men det er viktig å huske på at ulike typer maling er beregnet til ulik type bruk. Og underlaget du skal male på vil ha noe å si for valg av maling og hva slags forarbeid du må foreta deg.

   

  Hos Maxbo hjelper vi deg med å plukke ut den beste penselen, rullen, maskeringstapen, og ikke minst malingen, til jobben.

  1. Riktig maling til riktig bruk

  Med riktig maling og utstyr trenger du bare å sette av noen timer for å male ferdig et rom på en dag. Det er forarbeidet som tar tid. Med tørketid på kun to timer, ser du fort resultater og kan fint male to strøk på en dag.

   

  Men når du skal velge maling til ditt prosjekt, lønner det seg å tenk over hvordan vinduer, belysning, gulv og møbler hjemme hos deg selv vil ha innvirkning på fargevalg. Lyset i varehus vil ikke nødvendigvis gi et riktig inntrykk av hvordan fargen egentlig vil bli seende ut.

  Kjøp med deg fargeprøver på små bokser i varehuset, så du får sett fargen i riktig lyssetting før du bestemmer deg.

   

  Les også: Nytt soverom på fem timer

  Harmoni 10 0,45l fargeprøve

  43,90 per stk

  2. Forbered underlaget

  Når du skal male, må du også ta hensyn til hvilket underlag det er du skal male. Det er stor forskjell på om du skal male en glatt gipsvegg, panel, papirtapet eller glassfiberstrie.

   

  Les også: Ikke glem dette før du går i gang med å male!

  Glassfiberstrie

  Å rive av strietapet er veldig krevende, og gir sjelden et godt resultat. Sjansen for at du sitter igjen med en ujevn overflate er stor, og plutselig blir det å male veggene til et stort prosjekt.

   

  Bruk heller rullesparkel for å få et helt slett resultat. Eventuelt kan du male med en matt maling. Matt maling vil skjule konturer mye bedre enn en blank maling.

  Panel

  Skal du male panel, må du først grunne veggen med en kvist- og sperregrunning. Denne sperrer og isolerer, og sørger for at kvistene ikke gjør veggen gul. Skal du bruke malingsrulle til jobben, må du gå over med en god etterstrykningspensel. Maler du med rull vil denne “løfte opp” malingen, og gir en nuppete og ujevn overflate. En etterstrykningspensel vil gi en glatt og fin finish.

  Tapet

  Skal du male på tapet anbefaler vi å vaske veggene med Jotun spesialvask før maling, for deretter å grunne veggen med Jotun grunning for tapet.

   

  Dersom tapetet bobler seg underveis i malingen, ikke skjær hull på den! Det kan gjøre vondt verre. Dersom tapetet ikke er godt nok limt kan bobler forekomme under maling. Men det vil strekke seg ut igjen når tapetet tørker. Skjærer du hull i boblen må du i gang med sparkel, og du vil få en vegg med ulik struktur som ikke blir særlig pent.

   

  Husk også at tørketiden kan være lenger når du maler på tapet!

   

  Les også: Må veggen sparkles? Slik går du frem

   

  3. Bruk ordentlig utstyr

  Er du ute etter å gjøre oppussingen så billig som mulig, er ikke maskeringstape stedet å spare inn noen kroner. Det er stor kvalitetsforskjell på maskeringstape, og velger du den billigste varianten, risikerer du frynsete kanter og en tape som er veldig vanskelig å få av igjen. Kjøp en ordentlig tape med skarpe kanter og du vil få en bedre opplevelse av å pusse opp.

   

  Maskeringstape er ikke bare maskeringstape. Kan du forskjellen?

  4. Mal gulvet

  Å legge nytt gulv er en investering. Ønsker du rask forandring, kan maling være en enkel måte å fornye gulvet på. Gulvmaling kommer i alle regnbuens farger, og du kan male både tregulv og laminat. Som med alt annet, det viktigste når du skal male gulvet er å gjøre forarbeidet skikkelig. Puss lett over med sandpapir og rubb overflaten med en heftgrunning først, da er du nesten garantert et godt resultat.

   

  Les også: Male gulv!

  Vennligst vent