Byggevarer i butikk og på nett!
1

Handlevogn

Produkter (1)

  Bestillingsverdi:
  discount
  Frakt:
  Totalsum:
  Herav mva:

  Har du en rabattkode? Den kan du legge til i kassen

  gå tilbake

  Hvordan male dør og vindu

  Sollys, fukt og raske temperatursvingninger kan føre til at treverk i og rundt dører og vinduer sprekker. Disse utsatte områdene bør derfor sjekkes minst en gang i året for vedlikehold.

  Se etter spor av råte, avflassing, rustangrep, kitt som løsner og fuktmerker. Sjekk også at tetningslistene holder tett.

  Spesialmaling for dør og vindu 

  På vinduer og dører kan du velge beis, dekkbeis, olje eller spesialmaling for vinduer og dører. Spesialmalingen gir en hardere overflate enn vanlig beis og maling, og tar best vare på utsatte konstruksjoner. Bruk av vanlig maling vil ofte medføre vinduer som går tregt og er vanskelige å bruke. 

   

  Les også: Sørg for at du velger riktig maling før du starter malearbeidet hjemme. 

   

  Det benyttes samme type grunning for vinduer og dører som for vegg. Det er viktig å påføre tilstrekkelig filmtykkelse for best mulig holdbarhet. Vi anbefaler grunning i en annen farge enn toppstrøk for å sikre seg mot slurv, og dermed få et best mulig resultat.

   

   

  Oljemaling Drygolin vindu og dør 001 hvit 1l

  269,- per box

  Eksteriørmaling Optimal vindu og dør hvit 0,68l Jotun

  259,- per box

  Oljemaling Drygolin ultimat vindu dør hvit base 0.68l

  329,- per box

  Les også: Dette betyr fargekodene

  Slik maler du vindu

  Når du skal male vindu, skal du male både karm, fals, kant og lister. Tetningslisten skal ikke males. Dersom du maler gamle vinduer med kitt, skal du male over kitten og 1-2 mm inn på glasset for å sikre at vann ikke kan trenge ned mellom glass og ramme.

   

  Det kan lønne seg å skaffe en vinduspensel til detaljarbeidet, fordi denne er spisset slik at det er enklere å male presist. Maskeringsblad kan også være et praktisk hjelpemiddel. For å unngå fuktvandring innenfra og ut i treverket, er det viktig at vinduene er godt behandlet på innsiden. Vi anbefaler bruk av hansker.

   

  Les også: Dagens maling, beis og dekkbeis er noe helt annet enn for 50-60 år siden

   

  Slik maler du ytterdør

  Forarbeidet er viktig når du skal male en dør. Fjern dørhåndtak og beslag før du starter. Vask flatene med kraftvask for å fjerne skitt, støv og fettflekker og skyll deretter med vann. Malte dører må mattslipes før løs maling skrapes av. Dersom døren har flere felt blir resultatet best dersom du gjør ferdig et felt av gangen.  Fabrikkmalte og tidligere malte dører skal vanligvis ikke grunnes før maling. Det er kun nødvendig hvis du har skrapt ned til bart treverk; da må de bare flekkene grunnes med et strøk med Visir.
  Tørk bort støv fra slipingen før du maler. Bruk gjerne en liten pensel til detaljer og en liten rull til flatene. Etterstryk med bred pensel for et pent sluttresultat. Mal fronten først og deretter sidene. Tidligere malte dører trenger to strøk. 
   

  Ytterdør i teak/edeltre 

  Dører i teak eller edeltre leveres behandlet med teakolje. Denne oljen gjør overflaten værbestandig, men dørene bør likevel behandles to til tre ganger i året. Benytt teak- eller edeltreolje, og ikke glem dørens fire kanter. Edeltreolje kan i mange tilfeller være det beste alternativet da denne oljen har bedre værbestandighet, kommer med UV-filter og finnes i ulike glansgrader.

   

  Les også: Male huset? Husk at regnvær er godt vaskevær!

  Velg riktig pensel til arbeidet

  Vennligst vent