Byggevarer i butikk og på nett!
1

Handlevogn

Produkter (1)

  Bestillingsverdi:
  discount
  Frakt:
  Totalsum:
  Herav mva:

  Har du en rabattkode? Den kan du legge til i kassen

  gå tilbake

  Mal hele huset på halve tiden

  Med disse åtte tipsene fra Maxbo får du malejobben gjort på en brøkdel av tiden. Ved bruk av forlengerskaft, rulle, pensel, malebøtte, malefilt og forlengerben som hjelpemidler, er det fullt mulig å male en husvegg eller to på én dag. Får du hjelp av en partner, venn eller nabo går jobben dobbelt så fort.

  Når kan du male huset?

  Du kan gjerne male huset i kjølig vær. Det viktigste er at du unngår fuktighet. Hvis ikke kan det oppstå råtedannelse. Bruk en fuktmåler og mål at fuktinnholdet i treet er under 18%. Sjekk malingsspannet for herdetid og anbefalt temperatur. Malingen skal rekke å bli støvtørr før den utsettes for fukt

  Hvordan male dør og vindu

  Sollyset bryter ned overflaten, regn fukter opp ubeskyttet treverk og raske temperatursvingninger kan føre til at treverket sprekker. Derfor bør du undersøke tilstanden minst en gang i året. Se etter spor av råte, avflassing, rustangrep, kitt som løsner og fuktmerker. Sjekk også at tetningslistene holder tett. På vinduer og dører kan du velge beis, dekkbeis, olje eller spesialmaling for vinduer og dører.

  Male huset - forberedelser

  Skal du beise eller male huset, må huset vaskes godt før du begynner med overflatebehandlingen. Forurensing og smuss fester seg på kledningen, og gir dårlig vedheft til overflateprodukter. I tillegg skaper det grobunn for sopp og alger. Slurv med rengjøringen kan gi problemer senere. Husk at regnvær er godt vaskevær! Hos Maxbo får du utstyret du trenger, og tips og råd til forberedelsene.

  Maling av hytte

  I enkelte hyttefelt legges det føringer for fargevalg, og det mest vanlige er å velge beis, spesielt for hytter på fjellet. Den transparente beisen harmonerer lettere med omgivelsene, og hytta passer derfor bedre inn. Generelt gjelder regelen at hytter i tyngre natur, som fjell og innland, best kler tyngre, rikere farger, mens hytter i kystlandskap godt tåler lysere farger.

  Årets fargekart er her!

  Fargekartet, 2020 Colour Design by LADY, byr på 12 helt nye LADY-farger – nydelig avstemt med 8 tidløse nyanser. Fargene, preget av rødt, blått, grønt og gult i dype, dempede og gylne nyanser – er designet for å uttrykke en optimistisk fremtidsro. Fargene gir et utall harmoniske kombinasjonsmuligheter.

  Hvordan forstå fargekoder?

  Hvordan lese og forstå fargekoder i fargekodesystemet Natural Color System (NCS). MAXBO vet hvordan! Fargekoder systematiseres i Natural Color System, NCS, som gjør det mulig å uttrykke ulike farger med en kode. Systemet sikrer at alle, fra forbruker til fargehandler og interiørarkitekt, snakker om samme farge. Fargekoder er sammensatte. For å forstå første ledd i koden må du bruke Nyansetriangelet.

  Slik velger du riktig maling til ditt prosjekt

  Skal du i gang med et maleprosjekt og lurer på hvilken maling som passer best til ditt prosjekt? Ulike rom setter ulike krav til malingen. Skal du male bad må du for eksempel bruke maling som er spesielt utvikler for å avvise vann og fukt. Vi hjelper deg å velge riktig maling til ditt prosjekt. Les mer her.

  Velg riktig malerull

  Det er tre faktorer som spiller inn når du skal velge malerulle til ditt maleprosjekt. Underlaget du skal male på, størrelsen på flaten som skal males og finishen du ønsker å stå igjen med når jobben er gjort. Du får maleruller i hvit, grønn, rosa og gul, og det er luven på rullen som avgjør sluttresultatet.

  Hvor passer matt maling best?

  Illustrasjon miljobilde stue malt i Jotun Pure Color 5249 Linblaa
  Matt maling kan få frem det beste i fargene. En matt vegg er en svært fin og effektfull kontrast til høyglansede flater. Men den matte glansgraden passer ikke overalt. Skjøter og ujevnheter blir mindre synlig med matt maling, men strukturen under blir ikke usynlig. Les mer om matt maling og bruksområder.

  Så enkelt maler du trappen inne!

  Mal trappen og skap forandring. Å male trappen er en rask, enkel og rimelig løsning. Vi gir deg åtte tips til hvordan du går frem for å få best mulig resultat. Overflaten i en trapp slites fort. Med et godt grunnarbeid sørger du for at sluttresultatet holder seg godt over tid. Les våre tips på maxbo.no

  Kalkmaling gir deg en unik vegg

  Lady Minerals er en kalkmaling som gir et helt unikt fargeuttrykk på veggene. Kalkmalingen kommer i 57 ulike farger og uttrykket kan fremstå både røft og industrielt, eller mykt og lunt – hvis du heller ønsker det. Uttrykket bestemmes av måten malingen påføres. Ønsker du en unik vegg? Les våre 6 tips

  Mal betong rett på veggen

  Drømmer du om vegger med en røff betonglook? Hey'di BetongLook blandes med rent vann og påføres som maling rett på veggen. Malingen kan benyttes på vegger av keramiske fliser, tre, gips, puss og tegl - både inne og ute. Ett strøk er som regel nok og tørketiden er på 3 timer. Slik gjør du det

  Dette må du huske før du maler

  Før du maler veggen er det viktig med skikkelig forarbeid. Maler du en vegg som ikke er ren, vil fett og urenheter føre til stygge flekker og skjolder. Husk derfor å rengjøre veggene skikkelig før du begynner å male. Malingsklare engangsmopper er et godt tips til å gjøre vaskejobben kjapt og enkelt. Les mer her.

  Hvordan gå frem når du skal velge farge

  Det er vanskelig å velge farge til et rom. Farger påvirker oss og vår romfølelse. Når du skal velge farge, anbefaler vi at du tenker på rommets lysforhold, størrelse og bruksområde. Hva er din yndlingsfarge? Prøv å innred ett eller flere rom i hjemmet med din favorittfarge. Bruk alle mulige avskygninger og nyanser av den. Alt fra hvitt, til full fargemetning og sort. Se hvilke nyanser du liker godt. Ved å hente inn flere fargenyanser i et rom, blir det lettere å se hvilke farger som passer inn.

  Alt du må vite om glansgrad

  Glansgrad sier noe om hvor mye lys som reflekteres fra overflaten, og går fra 0 - 100. Hva slags glansgrad malingen har vil si noe for sluttresultatet av det du skal male. Matt er å foretrekke til bruk i tak, mens silkematt har vært mye brukt på vegger. Les mer om glansgrad før du starter ditt malingsprosjekt

  Vask huset før du maler

  Forarbeidet er ofte avgjørende for sluttresultatet og det gjelder også maling av hus. Det lønner seg altså ikke å slurve med vasking av huset - da sitter malingen dårligere. Det medfører at du må male på nytt raskere enn hvis du gjør jobben ordentlig. Det er lett å se at vinduene blir skitne, så tenk da på hvor skitten resten av husets fasade er. Kledningen trenger en grundig vask årlig for at den skal holde seg så fin som mulig - så lenge som mulig. Til den årlige husvasken kan du bruke husvask. Vasker du huset hvert år, vil du merke at det går flere år mellom hver gang du må male. Antall år avgjøres av valg av maling og beliggenheten til huset.

  Slik finner du farger som harmonerer

  Enten du ønsker fager som går ton-i-ton, eller en mer kontrastrik fargepalett, er det viktig å velge kombinasjoner som harmonerer. Maxbo gir deg tips til hvordan du finner farger som ikke bare harmonerer med hverandre, men også med gulv og annet interiør. Bruk av fargekart i prosessen er et godt tips!

  Bli proff på plater!

  Er du lei av å sparkle, pusse og grunne for å få en rett og fin vegg? Velg spon- eller MDF-plater i steden! Da slipper du unødvendig forarbeid og jobben med å fornye overflatene går raskere. Les Maxbos guide for å bli bedre kjent med Walls2Paint, Walls4You, Huntonit og MDF, så du velger riktig plateprodukt.

  Hvilken farge skal terrassen ha?

  En terrasse skal tåle fukt, hardt vintervær, sol og UV-stråler. Terrassen er en forlengelse av huset, så velg terrassefarge som harmonerer med hovedhuset for å skape et helhetlig uterom. En god terrassebeis skal beskyttelse mot grønske og algevekst, og samtidig fremheve det naturlige uttrykket i treverket.

  Enkel oppussing – unngå dyre tabber

  Skal du male eller pusse opp leilighet eller hus? Her er tipsene for å unngå dyre oppussingstabber. Billigst er ikke alltid best, og ofte kan enkle og billige løsninger vise seg å bli dyre til syvende og sist. Skal du male glassfiberstrie, panel eller tapet? Husk at ulik maling er beregnet til ulik type bruk

  Hvordan velge riktig pensel?

  Der du ikke kommer til med rulle, bruker du pensel. Velg smale pensler til små flater og detaljer, og bredere pensler til større overflater. Det er også forskjell på pensler til interiørmaling og pensler til eksteriørmaling. En god pensel skal ikke miste hår, gir god finish og kan brukes flere ganger.

  Hvor ofte har du lyst til å male huset?

  De beste malingene koster litt mer, men til gjengjeld øker vedlikeholdsintervallene. Maling består av bindemidler, løsemidler og fargestoffer, som til sammen gir store forskjeller i vedlikeholdsintervall. Med andre ord, en dyrere maling kan bli mer lønnsom i det lange løp. Les mer før du bestemmer deg.

  Vennligst vent