– klart du kan

Finn din butikk

For lagerstatus og åpningstider

Handlevognen

Produkter (1)

 • Produkter
 • Pris per enhet
 • Antall
 • Enhet
 • Pris inkl. mva
  Sum:
  Frakt:
  discount
  Totalsum:
  Herav mva:

  Sparkling

  Vi skiller mellom flekksparkling, skjøtesparkling og helsparkling. Det finnes forskjellige graderinger av hvor grovkornet sparkelmassen er, og ulike typer sparkel tilpasset tapet, gips eller tre. Kjøp rikelig med sparkel, men vær oppmerksom på at sparkel tørker inn etter én måned hvis det blir stående. Som et alternativ til helsparkling kan du sette opp tynne gipsplater på veggen. Bruker du gipsplater må du sparkle skjøtene mellom platene.

  Male huset - forberedelser

  Skal du beise eller male huset, må huset vaskes godt før du begynner med overflatebehandlingen. Forurensing og smuss fester seg på kledningen, og gir dårlig vedheft til overflateprodukter. I tillegg skaper det grobunn for sopp og alger. Slurv med rengjøringen kan gi problemer senere. Husk at regnvær er godt vaskevær! Hos MAXBO får du utstyret du trenger, og tips og råd til forberedelsene.

  Maling til husveggen

  Dagens maling, beis og dekkbeis er noe helt annet enn for 50-60 år siden. Les mer om hvilken type du bør velge og hvorfor. Mur og betong krever maling som tåler høy pH-verdi. Maling gir en jevn og glatt overflate utenpå treverket, og danner en tykkere film enn beis og dekkbeis. Beis er en gjennomsiktig overflatebehandling som lar treverkets struktur og overflate dels forbli synlig. Dekkbeis har samme dekkevne som maling, men vil ikke skjule treets struktur på samme måte.

  Hvordan male dør og vindu

  Sollyset bryter ned overflaten, regn fukter opp ubeskyttet treverk og raske temperatursvingninger kan føre til at treverket sprekker. Derfor bør du undersøke tilstanden minst en gang i året. Se etter spor av råte, avflassing, rustangrep, kitt som løsner og fuktmerker. Sjekk også at tetningslistene holder tett. På vinduer og dører kan du velge beis, dekkbeis, olje eller spesialmaling for vinduer og dører.

  Male gulv

  Som mye annet, er forberedelser viktig når du skal male gulv. Sørg for at underlaget er rent. Skitt og flekker i underlaget påvirker vedheft og utseende. Ujevnheter, riper og hakk bør utbredes før malearbeidet starter - det blir ikke borte med et malingsstrøk! Når du skal male gulv påfører du malingen i gulvbordenes lengderetning. Mal to til tre bord om gangen. Husk å la malingen tørke ordentlig mellom hvert strøk. 

  Male taket

  Taket rommer mange muligheter. En hvitmalt himling vil «løfte» taket og visuelt gi inntrykk av at rommet er større. Det gir også en jevn lysspredning, og står nøytralt til alle typer farger på veggen. Ønsker du farger i taket kan de fleste takmalinger blandes i lyse farger. Vil du heller ha mørkere farger i taket, er det greit å vite at dette vil gi inntrykk av at taket er «lavere». I rom med stor takhøyde kan du skape en lunere følelse ved å bruke farge i taket. Bruk da gjerne en fargetone som ligger nær veggens farge.

  Fargekoder: Hvordan knekke koden

  Hvordan lese og forstå fargekoder i fargekodesystemet Natural Color System (NCS). MAXBO vet hvordan! Fargekoder systematiseres i Natural Color System, NCS, som gjør det mulig å uttrykke ulike farger med en kode. Systemet sikrer at alle, fra forbruker til fargehandler og interiørarkitekt, snakker om samme farge. Fargekoder er sammensatte. For å forstå første ledd i koden må du bruke Nyansetriangelet.

  Vennligst vent