Byggevarer i butikk og på nett!
1

Handlevogn

Produkter (1)

  Bestillingsverdi:
  discount
  Frakt:
  Totalsum:
  Herav mva:

  Har du en rabattkode? Den kan du legge til i kassen

  gå tilbake

  7 spørsmål til deg som skal velge gjerde

  Stadig flere sparer tid og krefter på å velge ferdig malte gjerder, som kommer klare til montering.

  Vil du spare tid med et ferdig bygget gjerde?

  Dette er spørsmål nummer én: Du kan selvsagt kjøpe materialer og bygge gjerdet ditt selv, men du kan også kjøpe gjerder som er ferdig bygget og ferdig malt. Du betaler mer, men sparer mange timers arbeid. Nå kan du bruke tid på solid grunnarbeid som sikrer at stolpene står støtt, og deretter bare montere gjerde-elementene. Malejobben slipper du helt!

  Hvordan ser huset ditt ut?

  Et gjerde ser alltid bedre ut når det matcher huset som står innenfor. Har du en hvit bolig i klassisk stil, vil et hvitt stakittgjerde med slanke sprosser passe perfekt. Har du en mer moderne funkisbolig, kan et rent plankegjerde med liggende sprosser – eller et linjerent stålgjerde – være en bedre match. Se gjerne på bilder av liknende hus for inspirasjon.

  Hva er gjerdeskikken i nabolaget?

  Ta en rusletur og få et overblikk over hvilke gjerder som brukes i nabolaget ditt. Det kan være verdt å ta hensyn til denne helheten når du skal velge ditt eget gjerde. Kanskje naboen selv kunne tenke seg nytt gjerde? I så fall kan det være smart å gjøre det sammen – det ser både ryddig og flott ut med felles stil på gjerdene.

   

  Det finnes både nasjonale og lokale regler for høyde og plassering av gjerder. Det er også vanlig med egne bestemmelser i rekkehusbebyggelse, f eks i borettslag. Husk alltid å undersøke gjeldende regelverk der du bor; kontakt teknisk etat i kommunen for detaljert informasjon.

  Har du små barn?

  Et gjerde med liggende sprosser er lett å klatre over, og det er ikke nødvendigvis det beste valget om hagen brukes av kjappe og viltre smårollinger. Et klassisk stakitt med stående gjerdeplanker er tryggere slik sett.

  Skal gjerdet være like pent på begge sider?

  Hvis gjerdet skal dele en hage der begge sider blir like mye brukt, er det smart å velge et gjerde som ikke har en definert forside og bakside. Et dobbeltsidig plankegjerde kan være et godt valg da, det ser likt ut fra begge sider. Det er derfor også et godt alternativ hvis du skal bygge gjerde sammen med naboen.

   

  Les også: Hva med å bruke et terrasserekkverk som gjerde?

  Står gjerdet inntil vei som brøytes om vinteren?

  Dersom gjerdet står ut mot en offentlig vei der brøytebilen ofte kjører forbi i snørike perioder, kan snøen som skyves unna skape et hardt press på gjerdet ditt. Velg derfor solide sprosser som tåler press. Hvis det er praktisk mulig kan gjerdet også plasseres på en lav mur som fundament.

  Bor du værhardt til?

  Et gjerde må holdes vedlike for å være pent, og jo smalere sprosser og flere detaljer – jo mer arbeid blir det å skrape og male det på nytt. Bor du i et særlig utsatt kystklima som krever hyppigere vedlikehold av malte flater, kan dette også være noe å ha i bakhodet når du velger.

   

  Gjerde linnea 3 180x160 hvit ferdig malt ral 9010

  2 590,- per stk

  Stolpe svart 70x70 1100mm Jabo

  229,- per stk

  Stolpe svart 70x70 1800mm Jabo

  339,- per stk

  Hagesville 10x12x240cm

  376,- per stk

  Hagegjerde Loore 180x100 hvitmalt staver 28x68. dragere 28x95

  1 695,- per stk

  Ministakitt asta 120x30 cm hvitmalt

  259,- per stk

  Hagegjerde Luise 180x100 hvitmalt staver 16x57. dragere 19x70

  799,- per stk

  Hagegjerde Kelda 180x80 hvitmalt staver 16x95. dragere 19x70

  699,- per stk

  Kantbånd ø50mm 20x200 imp

  165,- per stk

  Byggtømmer 14x12x2400 imp impregneringsklasse: gnvpi

  399,- per stk

  Kantbånd ø50mm 30x200 impregnert

  199,- per stk

  Port kelda 8 hvitmalt

  695,- per stk

  Vennligst vent