– klart du kan

Finn din butikk

For lagerstatus og åpningstider

Handlevognen

Produkter (1)

  • Produkter
  • Pris per enhet
  • Antall
  • Enhet
  • Pris
    Sum:
    Frakt:
    discount
    Totalsum:
    Herav mva:

    Kjøkkenvifte

    En god kjøkkenvifte danner et undertrykk i kjøkkenet. Det minimerer risikoen for at damp, lukt og stekeos sprer seg til resten av boligen. Det gjør også en kjøkkenvifte mye mer effektiv enn lufting gjennom et åpent vindu.

     

    Les også: Bygg drømmekjøkkenet

    Riktig bruk av kjøkkenvifte

    Det er viktig å starte ventilasjonen 10-15 minutter før du begynner å lage mat. Da vil viften fange opp damp og stekeos mer effektivt. Hva som er riktige avtrekkshette avhenger av størrelsen til komfyren og kjøkkenet generelt. Jo større avtrekkshette relativt til størrelsen på komfyren, jo bedre fanger den opp stekeos.

    Regn ut nødvendig kapasitet

    Kjøkkenviftens kapasitet måles i luftmengden (m3/t) avtrekkshetten fanger opp. Derfor er avtrekkshettens effekt avhengig av kjøkkenets størrelse, altså lengde x størrelse x høyde. Desto større kubikkmeter (m3) et kjøkken rommer, desto sterkere avtrekkshette kreves.

     

    Veggmontert avtrekkshette anbefales med en kapasitet på 500-800 m3/t. For fritthengende hette er det anbefalte intervallet 800-2000 m3/t.

     

    For å oppnå optimal ventilasjon må luften på kjøkkenet skiftes ut mellom 10-20 ganger i timen.

     

    Les også: Du må ta en rekke valg når du velger kjøkkenvask

     

    Eksempel:

    Lengde 4 m x bredde 5 m x takhøyde 2,5 m = 50 m3

    Utskiftning av luft ti ganger i timen gir et kapasitetsbehov på 500 m3/t

     

    Les også: Slik monterer du kjøkken selv - trinn for trinn

    Les mer her: 

    Thermex.no

    Vennligst vent