Byggevarer i butikk og på nett!
1

Handlevogn

Produkter (1)

  Bestillingsverdi:
  discount
  Frakt:
  Totalsum:
  Herav mva:

  Har du en rabattkode? Den kan du legge til i kassen

  gå tilbake

  Disse kjøkkenløsningene kan du velge mellom

  Oppbevaring, matlaging og oppvask er hovedfunksjonene til et kjøkken. Derfor er det viktig at avstanden mellom kjøleskap, komfyr og oppvaskbenk er kortest mulig. På kjøkkenspråket kalles dette arbeidstriangelet.

  For et optimalt kjøkken burde ikke avstanden mellom disse tre overstige åtte meter. Dette må du tenke på når du skal velge mellom forskjellige kjøkkenløsninger.

   

  Les også: Bygg drømmekjøkkenet

   

  Beregn minst 120 cm mellom skapradene for å gi dører og skuffer nok plass til å åpnes. Kjøkkenskuffer går ca 50 cm ut fra benken når de åpnes helt.

  Rett kjøkken

  Passer best for små husholdninger. Husk at kjøleskapet må åpnes riktig vei. Tips! Avslutt med grunne hyller hvis det ikke er plass til overskap, eksempelvis ved vindu eller hjørne.  

  Vinkelkjøkken

  Denne løsningen gir en naturlig plassering for spisebord. Unngå å plassere kjøleskapet for nærme spiseplassen. Det bør være 1,2 meter mellom bordkanten og kjøleskapet.

   

  Les også: Gi kjøkkenet et helt nytt uttrykk med kjøkkenplater

  Rett kjøkken med kjøkkenøy

  Kjøkkenøy gir plass til mer oppbevaring og plass til matlaging, men krever et større rom. Det bør være 1 - 1,2 meter fri plass rundt øya. Den kan også designes som en skjenk ut mot stue. Ved stekeplater, ovn og vask på kjøkkenøyen må det legges forbindelse med vann og strøm. Vær også oppmerksom på tyngden av en kjøkkenøy plassert midt på gulvet.

  U-formet kjøkken

  Denne løsningen krever større rom, og gir naturligvis større lagringsplass. Alt er innen rekkevidde når du lager mat. Vær nøye med plassering av oppvaskmaskinen. Den er ofte i veien når man åpner døren.

  Parallellkjøkken

  Her sparer man arbeidsavstand og mange steg. Hvis plassen er trang kan du spare med overskap i stedet for benkeskap på gulvet.

   

  Tips

  • Løse moduler på hjul kan være praktisk. Du kan lage slike moduler selv, med et enkelt benkeskap, hjul og benkeplate på toppen.
  • Barløsninger er også praktisk, som leksebord eller frokostbenk.
  • Du lage kan sitteløsninger med lave skap som egentlig skal over kjøleskap. Skapene kan bli fine benker med oppbevaringsplass, når de monteres med støttebein og dekoreres med puter. 

  Les også: Slik monterer du kjøkken selv - trinn for trinn

  Vennligst vent