Byggevarer i butikk og på nett!
1

Handlevogn

Produkter (1)

  Bestillingsverdi:
  discount
  Frakt:
  Totalsum:
  Herav mva:

  Har du en rabattkode? Den kan du legge til i kassen

  gå tilbake

  Hvordan velge riktig gulv?

  Ulike typer rom og bruksvaner gir ulike krav til gulvet. Her er sjekklisten du alltid bør gå gjennom før du velger gulv. 

  Hvor mye skal gulvet tråkkes på? 

  Skal gulvet ligge i et rom hvor det er stor gjennomfart, eller er det et typisk oppholdsrom? Hard bruk, som i yttergang krever slitesterke materialer. Høytrykkslaminat og vinylgulv er gode valg. Parkett og tregulv vil raskt få riper av grus, sandkorn og annet som kommer inn med sko og tøy. 

  Har du småbarn eller husdyr?

  Skal småbarn leke på gulvet? Eller har du husdyr? Laminat og vinyl er de mest motstandsdyktige materialene, og passer i rom som utsettes for mye støt, dunking og skraping. Hvis rommet ikke er spesielt utsatt for tøff bruk, foretrekker mange parkett og heltregulv i stue, kjøkken og mellomgang. 

   

  Les også: Dette kjennetegner de ulike gulvtypene

   

  laminatgulv grand avenue fra Berryalloc med aluminium lås champs elysees

  Laminatgulv grand alu champs elysees 12,3mm

  399,- per m2

  Laminatgulv grand alu la rambla 12,3mm

  399,- per m2

  Laminatgulv grand alu penny lane 12,3mm

  399,- per m2

  Laminatgulv grand alu embassy row 12,3mm pk=2,3232 m2 4 bord

  399,- per m2

  Laminatgulv grand alu route 66 rs 12,3mm pk=2,3232 m2 4 bord

  399,- per m2

  Laminatgulv grand alu magnificent mile 12,3mm pk=2,3232 m2 4 bord

  399,- per m2

  Matlaging og søling

  Skal du legge nytt gulv på kjøkkenet? Da bør du vurdere et gulv som tåler litt søl og ikke minst, er lett å gjøre rent. Laminat og vinyl er utmerket til kjøkken. Et lakkert parkettgulv tåler også en god del, og mange velger derfor parkett også i kjøkkenrom. Heltregulv er vanskelige å holde rent, og anbefales derfor ikke som kjøkkengulv. 

  Vann og fuktighet

  Vil gulvet være mye utsatt for vann eller fuktighet? I vaskerom, tørkerom, baderom og kjellerrom må du ha fuktsikre gulvmaterialer. Flis og naturstein med varmesystem er også fine alternativer. Yttergang og andre rom som eksponeres for våte sko og klær bør helst ha et gulvmateriale som tåler mye fukt.  Husk alltid å legge fuktsperre.

   

  Dampsperre 2,6x15m 150my Gram dampsperre uten heftekant

  269,- per rul

  Dampsperre 4x25m 0,20mm 100m2 til nedstøping

  1 199,- per rul

  Se hvordan du legger fuktsperre 

  Lyddemping 

  Jo hardere et gulvmateriale er, jo mer lyd vil det kunne avlede. Parkett, heltregulv og laminat, samt fliser og naturstein vil alltid gi trinnlyd i større eller mindre grad. Skal gulvet legges i overetasjen kan trinnlyd dempes godt med lyddempende underlag

  Gulvvarme

  Gulvvarme er både energieffektivt og behagelig. Noen varmesystemer bygger mer enn andre i høyden, så tenk gjennom hvilke hensyn du må ta i det aktuelle rommet. Alle laminatgulv tåler gulvvarme opp til 27 grader. Mens parkett- og heltregulv fort kan tørke og ta skade av for sterk varme. På disse gulvene anbefales derfor vannbåren varme eller elektrisk med makstemperatur på 27 grader.  Vi fraråder bruk av treslagene kanadisk lønn og bøk på gulv med varme, da dise beveger seg mer enn andre.

  Isolasjonsplate 3mm 3x500x1200mm ProPlate pak a 6m2

  229,- per pak

  Tilkoblingsledning til Prosmart Varmefolie

  Fra: 229,- per stk

  Varmefolie 60w/m2 - Prosmart

  Fra: 1 399,- per stk

  Kontroller Varmefolie pst50s Prosmart

  1 749,- per stk

  Estetikk og design

  Gulvet kalles ikke rommets femte vegg for ingenting. Gulvets farge og struktur påvirker hele opplevelsen av et rom. Et gulv som er mørkt eller har mønster vil få flaten og rommet, til å virke mindre. Omvendt vil et lyst gulv få gulvflate og rom til å virke større. Forskjellig antall staver i gulvet gir også helt ulike uttrykk. 

  Vennligst vent