– klart du kan

Finn din butikk

For lagerstatus og åpningstider

Handlevognen

Produkter (1)

 • Produkter
 • Pris per enhet
 • Antall
 • Enhet
 • Pris inkl. mva
  Sum:
  Frakt:
  discount
  Totalsum:
  Herav mva:

  Krav til bad og våtrom

  Det er mange krav til bad og våtrom. Det finnes en rekke sikringstiltak og byggetekniske krav du må forholde seg til. Baderomsoppussing er derfor omfattende og til dels dyrt. Det er vanlig å bruke fagfolk til å gjøre jobben. 

   

  Les også: Baderomspanel er et enkelt alternativ 

   

  Bad og våtrom har størst fukt- og dampbelastning i huset. Vannskader i våtrom er et økende problem. I tillegg fører temperaturforskjeller til kondens og damp. Derfor er det egne krav til bad og våtrom.

   

  Les også: Du kan selv montere baderomspanelet. Vi har fremgangsmåten

  Teknisk godkjenning – Sintef Byggforsk

  Både håndverkere og forbrukere har ansvar for å sjekke at materialer er godkjent for tiltenkt bruk.

  Teknisk forskrift til Plan- og bygningsloven krever at produktegenskaper som er av betydning for de grunnleggende kravene til byggverk skal være dokumentert før produktet omsettes og brukes. Dokumentasjonen gjøres normalt i henhold til Norsk Standard eller tilsvarende tekniske spesifikasjoner. Som nøytralt kontrollorgan utarbeider Sintef Byggforsk slik dokumentasjon i form av Sintef Byggforsk Teknisk Godkjenning og/eller Produktsertifisering (TG). Våtromsprodukter og våtromssystemer med Sintef Byggforsk TG-godkjenninger finner du på sintefcertification.no.

   

  Les også: Velg riktig servant for ditt bad

  Vifte

  God ventilasjon er viktig i baderommet. Kjøp en vifte med kapasitet som er tilpasset rommets størrelse. Dette får du hjelp til på din nærmeste MAXBO. Viften må monteres av elektriker. 

  Vennligst vent