Byggevarehus i butikk og på nett!
1

Handlevognen

Produkter (1)

  Sum:
  Frakt:
  discount
  Totalsum:
  Herav mva:

  Alt du må vite om glansgrad

  Glansgrad sier noe om hvor mye lys som reflekteres fra overflaten, og går fra 0 - 100. Hva slags glansgrad malingen har vil si noe for sluttresultatet av det du skal male. Matt er å foretrekke til bruk i tak, mens silkematt har vært mye brukt på vegger. Les mer om glansgrad før du starter ditt malingsprosjekt

  Mal soverommet ditt til under tusenlappen

  Det skal ikke mer enn et par malingsstrøk til før et rom er totalforandret. Ikke trenger det å koste en formue heller!  Hos MAXBO hjelper vi deg med alt til malejobben; fra inspirasjon og fargevalg til malingstype og verktøy du trenger til jobben. Se priseksempel på 2 strøk maling til et 12 m2 stort rom

  Maling av hytte

  I enkelte hyttefelt legges det føringer for fargevalg, og det mest vanlige er å velge beis, spesielt for hytter på fjellet. Den transparente beisen harmonerer lettere med omgivelsene, og hytta passer derfor bedre inn. Generelt gjelder regelen at hytter i tyngre natur, som fjell og innland, best kler tyngre, rikere farger, mens hytter i kystlandskap godt tåler lysere farger.

  Forny stuen med et par malingsstrøk

  Det skal ikke mer enn et par malingsstrøk til før et rom er totalforandret. Ikke trenger det å koste en formue heller! Hos MAXBO hjelper vi deg med alt til malejobben; fra inspirasjon og fargevalg til malingstype og verktøy du trenger til jobben. Se priseksempler som viser kostnad for maling (2 strøk) til gulv og tak på et 12 m2 stort rom.

  Den lille malingsguiden

  Skal du male en vegg på barnerommet? Eller lurer du på hvilken maling du bør bruke på kjøkkenet? Matt eller blank? I dag finnes det malinger spesialtilpasset de fleste rom og flater. Men før du velger maling og setter i gang er det noen ting du må avklare. Vi har derfor utarbeidet en malingsguide til hjelp.

  Hvordan gå frem når du skal velge farge

  Det er vanskelig å velge farge til et rom. Farger påvirker oss og vår romfølelse. Når du skal velge farge, anbefaler vi at du tenker på rommets lysforhold, størrelse og bruksområde. Hva er din yndlingsfarge? Prøv å innred ett eller flere rom i hjemmet med din favorittfarge. Bruk alle mulige avskygninger og nyanser av den. Alt fra hvitt, til full fargemetning og sort. Se hvilke nyanser du liker godt. Ved å hente inn flere fargenyanser i et rom, blir det lettere å se hvilke farger som passer inn.

  Hvordan forstå fargekoder?

  Hvordan lese og forstå fargekoder i fargekodesystemet Natural Color System (NCS). MAXBO vet hvordan! Fargekoder systematiseres i Natural Color System, NCS, som gjør det mulig å uttrykke ulike farger med en kode. Systemet sikrer at alle, fra forbruker til fargehandler og interiørarkitekt, snakker om samme farge. Fargekoder er sammensatte. For å forstå første ledd i koden må du bruke Nyansetriangelet.

  Male taket

  Ønsker du farger i taket kan de fleste takmalinger blandes i lyse farger. En hvitmalt himling vil «løfte» taket, mens et farget tak vil gi inntrykk av at taket er "lavere". De fleste malinger er matte for å skjule uønskede skjolder og lysrefleksjoner. Les mer om hvordan du forbereder deg til å male taket.

  Male gulv

  Som mye annet, er forberedelser viktig når du skal male gulv. Sørg for at underlaget er rent. Skitt og flekker i underlaget påvirker vedheft og utseende. Ujevnheter, riper og hakk bør utbredes før malearbeidet starter - det blir ikke borte med et malingsstrøk! Når du skal male gulv påfører du malingen i gulvbordenes lengderetning. Mal to til tre bord om gangen. Husk å la malingen tørke ordentlig mellom hvert strøk. 

  Hvordan male dør og vindu

  Sollyset bryter ned overflaten, regn fukter opp ubeskyttet treverk og raske temperatursvingninger kan føre til at treverket sprekker. Derfor bør du undersøke tilstanden minst en gang i året. Se etter spor av råte, avflassing, rustangrep, kitt som løsner og fuktmerker. Sjekk også at tetningslistene holder tett. På vinduer og dører kan du velge beis, dekkbeis, olje eller spesialmaling for vinduer og dører.

  Maling til husveggen

  Dagens maling, beis og dekkbeis er noe helt annet enn for 50-60 år siden. Les mer om hvilken type du bør velge og hvorfor. Mur og betong krever maling som tåler høy pH-verdi. Maling gir en jevn og glatt overflate utenpå treverket, og danner en tykkere film enn beis og dekkbeis. Beis er en gjennomsiktig overflatebehandling som lar treverkets struktur og overflate dels forbli synlig. Dekkbeis har samme dekkevne som maling, men vil ikke skjule treets struktur på samme måte.

  Male huset - forberedelser

  Skal du beise eller male huset, må huset vaskes godt før du begynner med overflatebehandlingen. Forurensing og smuss fester seg på kledningen, og gir dårlig vedheft til overflateprodukter. I tillegg skaper det grobunn for sopp og alger. Slurv med rengjøringen kan gi problemer senere. Husk at regnvær er godt vaskevær! Hos MAXBO får du utstyret du trenger, og tips og råd til forberedelsene.

  Vennligst vent