1

Handlevognen

Produkter (1)

  Sum:
  Frakt:
  discount
  Totalsum:
  Herav mva:

  Tips og råd

  Berry Alloc fiskebenslaminatgulv Chateau Pearl Grey

  Din guide til ulike gulvtyper

  Skal du legge nytt gulv i ett eller flere rom? Hvilket rom det skal legges nytt gulv i kan være avgjørende for valg av gulv. Rom med stor belastning, slik som gangarealer og entreer egner seg ikke like godt for parkett. Mens laminat kan være et godt alternativ på grunn av gulvets slitestyrke. Les mer.

  Hvorfor velge parkett?

  Parkett er et levende materiale som kommer i mange farger og fasonger. Ettersom ingen parkettgulv er like, gjør gulvet hjemmet ditt unikt. Parkett er også lett å montere – alt du behøver er å klikke bordene sammen. Parkett gjør mye for helhetsfølelsen av et rom. Ulike mønstre og størrelser gir forskjellig uttrykk.  Alle mønstrene finnes i forskjellige treslag og overflatebehandlinger. Les hvorfor du bør velge parkett

  Hvorfor velge laminat?

  Laminat tåler det meste. Gulvet består av flere lag med trefiberplater som er presset sammen, med en overflate i laminat. Det gjør gulvet veldig slitesterkt. Laminat kan etterligne stein, eik, metall og furu. Etterligningene er så gode at det er vanskelig å skille for et utrent øye. Laminatgulv er heller ikke kaldt å gå på, slik man opplevde før. Les mer om laminat her

  Trappefornyer

  Trappefornyer krever lite grunnarbeid og kan monteres på de fleste underlag. Trinnene limes fast på de eksisterende trinnene for å skape en helt ny overflate. Trappetrinnene leveres med integrert trappenese og du kan velge mellom tre og laminat. De kan kun monteres med lim av typen MSPolymer. MSPolymer er lim uten løsningsmiddel som herdes av luftfuktighet. Ikke bruk løsningsmiddelbasert lim da trinnene kan svulme opp og slå seg. En mal følger med hvert trinn for enkel montering og best mulig resultat.

  Gulvlegging - det viktige forarbeidet

  Underlaget er avgjørende for et godt resultat ved gulvlegging. Det må gjøres klart før du legger nytt gulv. Før du begynner må du alltid sjekke om underlaget er rett. Forskjellige typer gulv har forskjellige tillate avvik. Underlaget må også være rent og fritt for smuss før du begynner å legge gulvet.

  Vinylgulv

  Dersom du ønsker et vedlikeholdsfritt gulv, kan vinylgulv være noe for deg. Vinyl er laget av et plastmateriale (PVC) og finnes i flere kvaliteter, etterligninger og prisklasser. Denne gulvtypen er stort sett budsjettvennlig. Det er enkelt å holde rent med valgfri vaskemidler, og har også stille trinnlyd. Vinylgulv kan derfor være et godt valg om du bor i et gammelt hus med dårlig isolasjon.

  Gulvvarme - energieffektivt og behagelig

  Gulvvarme kan støpes ned i selve gulvet eller legges oppå. Du kan velge mellom flere løsninger. Noen bygger mer enn andre i høyden, så tenk gjennom hvilke hensyn du må ta i det aktuelle rommet. Tregulv, parkett og laminat er mer følsomme for varme enn eksempelvis fliser, og bruk av varme under slike gulv krever systemer som tar hensyn til dette. Varmefolie er en enkel og god løsning for gulvvarme som tar liten plass.

  Tregulv

  Når du vurderer tregulv til hjemmet ditt, bør du stille deg selv noen spørsmål. Hvor hardt skal gulvet ditt være. Hvor mye skal gulvet tåle? Hva skjer i rommet der du legger gulvet? MAXBO har tregulv i både furu og eik. Furu er en myk tresort. Det gjør gulvet behagelig å gå på. Furu eldes med verdighet og kan slipes ned flere ganger. Hvis gulvet må tåle veldig hard bruk, bør du velge eikegulv. Eik er en hard tresort som tåler hard bruk. Du kan lakkere, olje eller male gulvet, uansett om det er furu eller eik.

  Vasking av gulv: Slik gjør du det

  Gulvet ditt utsettes for mye skitt og slitasje. Gulvet krever derfor jevnlig vasking. Gulvtypen avgjør hvor lett det er å holde rent og hvilke rengjøringsmidler du skal bruke. For å ivareta gulvet er det viktig å bruke riktig rengjøringsmiddel. Vi anbefaler å bruke så lite vann som mulig på lakkert eller oljet parkett. Du bør alltid begynne med en støvsuger eller tørrmopp. Deretter bør du bruke en mikrofibermopp med veldig lite vann, alternativt en lett fuktig klut på flekker. Bruk et nøytralt rengjøringsmiddel og aldri sterke blandinger. Du skal heller ikke bruke grønnsåpe. Hos MAXBO har vi flere rengjøringsmidler som er spesialtilpasset vasking av parkett.

  Forny gulvet med oljebehandling

  Oljebehandling kan brukes på alle typer ubehandlede eller nyslipte tregulv, både heltre og parkett. Oljen trekker inn i treverket og gir en silkematt og smidig hinne som er smuss- og vannavvisende. Ved bruk av olje får du et levende og naturlig gulv med trefølelse. Oljebehandling kan gjøres manuelt, men med en poleringsmaskin går arbeidet som en lek, og du får best resultat.

  Unngå gult tregulv med lut- og såpebehandling

  Ved å bruke lut kan man stoppe gulningsprosessen i tregulv og bevare det lyse uttrykket. Lut er en behandling som "dreper" det øverste laget av treverket. Det øverste laget i planken reagerer kjemisk med syren og får en gråhvit farge. Lut egner seg best på gulv av bartrær. Det bør ikke brukes på parkett eller gulv av løvtrær. Når gulvet først er lutet trenger du ikke gjenta behandlingen før det er så slitt og nedtråkket at du har kommet ned til friskt treverk.

  Gjør gulvet slitesterkt med lakk

  Med et nytt strøk lakk gir du nytt liv til- beskytter og tar vare på gulvet ditt. Når du skal lakkere, vær nøye med forarbeidet. Når du først har et lakkert tregulv, sørg for å lakkere det om igjen før slitasjen blir for synlig. Ulike glansgrader i lakken er avgjørende for utseende på det ferdiglakkerte gulvet.

  Vennligst vent