Byggevarehus i butikk og på nett!
1

Handlevognen

Produkter (1)

  Sum:
  Frakt:
  discount
  Totalsum:
  Herav mva:

  Målevektøy

  Tommestokk, meterstokk, vinkel, vater. Når du bygger kan det lønnse seg å være nøye - helt ned til millimeteren. Vi forklarer deg forskjellen på de ulike måleverktøyene og når de skal brukes.

  Tommestokk/meterstokk

  "Alle" trenger en tommestokk. Det sammenleggbare måleverktøyet bør ha en lengde på to meter, og bør vise både centimeter og tommer. Tommestokken finnes i plast, tre og aluminium.

  Målebånd

  Det viktigste med et målebånd er presisjon, og at målebåndet er smidig og et godt verktøy for det arbeidet du skal utføre. Målebånd fåes i flere ulike lengder og materialer. Det kan være greit å vite at enkelte materialer kan reagere når de blir utsatt for store temperatursvingninger og/eller kjemikalier.

   

  Temperatursvingninger kan påvirke lengden på et stålmålebånd, så det er viktig å være oppmerksom på avvik på mål ved ulike temperaturer. 

   

  Lakkert stålbånd tåler de mest vanlige løsemidlene, men bør ikke brettes da båndet kan ryke. Lakkerte stålbånd i rustfritt stål har høy motstandskraft mot rust og slitasje.

   

  Nylonstrukket stålbånd er behandlet med ekstra tykk nylonhinne for økt beskyttelse. Dette målebåndet tåler de fleste kjemikalier, løsemidler og andre væsker, i tillegg til å bli bøyd, vridd og tråkket på uten å ta skade.

   

  Glassfiberbånd tåler de fleste kjemikalier, fukt, vann og temperatursvingninger uten problem. Det kan bøyes, er lett og derfor enkelt å jobbe med. Et glassfiberbånd er ikke ledende og gjør det dermed sikkert ved arbeid i nærheten av elektriske felt.

  Båndmål med sveiv 50m Probuilder

  499,- per stk

  Båndmål pr 5 meter klasse 1 millimeter gradering Hultafors

  429,- per stk

  Båndmål glf pc 30m(a) hult Hultafors

  829,- per stk

  Vinkel

  En stor og solid vinkel i stål gjør det lett å risse opp hjelpestreker på 90o noen viser også 45o. En solid vinkel bør også kunne brukes som linjal i centimeter og tommer.

  Vinkel 25cm snekker Probuilder

  64,90 per stk

  Vater

  Et vater viser hvorvidt overflater og hjørner virkelig er rette. Et vater bør ikke være kortere en 50 cm og ha tydelige libeller. Det kan være en fordel at vateret består av et solid materiale som tåler slag og støt. Vateret skal kunne settes fast med skrutvinge når du trenger begge hender fri.

  Laservater

  Man skiller mellom manuelt og selvjusterende lasere. Innstillingslibeller i laservateret viser linjer vannrett, loddrett og diagonalt. Enkelte lasere har ferdiginnstilte vinkler på gradskive 90o, mens andre kan dreies hele 360o. Det finnes laservater som har innebygd målesystem for avstand/flate/volum. Det finnes også laservater som har detektor som lokaliserer trestendere, metallrør og varsler for strømførende ledninger.

   

  I denne filmen viser vi deg et enkelt triks for hvordan du henger opp i vater - hver gang.

   

  Vennligst vent