Byggevarehus i butikk og på nett!
1

Handlevognen

Produkter (1)

  Sum:
  Frakt:
  discount
  Totalsum:
  Herav mva:

  Slik vedlikeholder du høytrykksvaskeren

  Skal du ta godt vare på høytrykksvaskeren din, må du få ut vannet!

  Det er kulda som er høytrykksvaskerens store utfordring. Hvorfor? Fordi vannrester i systemet utvider seg når de fryser til is, noe som kan skape sprekker i slanger og rør. Her er vedlikeholdstipsene som gir vaskeren et lengre liv:

  Tøm den grundig

  Derfor er det viktig å spyle i minst 20 sekunder etter at vanntilførselen er stengt, for å tømme maskinen. Deretter kobler du av slangen og tømmer den, før du plasserer maskinen et sted hvor det er plussgrader også vinterstid. Husk at garantien krever frostfri oppbevaring!

  Lagres frostfritt

  Men hva om den eneste lagringsplassen er en utebod med minusgrader? Da kan du helle litt frostvæske i en bøtte. Fjern så lanse/dyse fra pistolgrepet, slik at maskinen er i lavtrykksmodus. Legg en kort hageslange fra maskinen og opp i bøtta og la maskinen suge inn væsken – slik at den legger seg i systemet og forebygger frostskader. Frostvæske er dyrt og miljøskadelig, så spar den i en flaske over sommeren for gjenbruk neste vinter!

  Husk rett såpe

  Et tips til, for deg som bruker såpeblanding til vaskingen: Bruk produsentens egen såpe! Den koster litt mer, men er tilsatt virkestoffer som smører pakninger og smådeler inne i maskinen, og dermed er en viktig del av vedlikeholdet. Sterkere såper kan tørke ut pakninger og gi maskinen kortere levetid.

   

  Vennligst vent