– klart du kan

Finn din butikk

For lagerstatus og åpningstider

Handlevognen

Produkter (1)

 • Produkter
 • Pris per enhet
 • Antall
 • Enhet
 • Pris inkl. mva
  Sum:
  Frakt:
  discount
  Totalsum:
  Herav mva:

  Tips til sikker olabilkjøring

  Sikkerhet er viktig når du bygger olabil. Her er åtte gode tips!

  Å bygge olabil er en kjempemorsom aktivitet for hele familien, men det blir ikke like morsomt dersom det oppstår skader som enkelt kunne ha vært unngått allerede i byggefasen.

   

  Les mer og se video: Slik bygger du olabil selv

   

  Under får du en liste på hva du bør tenke på for at olabilkjøringen blir sikker.

   

  1. Lag en stødig olabil. Det får du ved å lage en bil med fire hjul. Bruk gode tykke hjul. Du kan for eksempel bruke disse trillebårhjulene du får kjøpt på MAXBO. Du kan også bruke hjul fra en barnevogn med fire hjul, som du ikke skal bruke lenger. Man kan også bruke andre hjul som du får kjøpt i bilforretninger eller jernvare. Tynne hjul og tung bil går fortere enn en bil med tykke hjul og lette materialer. En bil som har hjul med kort avstand mellom hverandre i bredden, blir mindre stødig enn en med lang avstand mellom hjulene. Bygg bil etter erfaring!
  2. Olabilen må ha bremser. Dette kan enten være fotbrems eller håndbrems. MAXBO-olabilen har en god håndbrems
  3.  Bygg vegger på olabilen. Dette er spesielt viktig dersom det er et barn som skal kjøre den. Hvis uhellet skulle være ute, så slipper de å umiddelbart treffe bakken.
  4. Styrefunksjon! Det må være mulig å styre bilen både til høyre og venstre. Det enkleste er å lage en styrefunksjon med tau som er festet til hjulene. Noen lager også rattstyring. Dette er mer stabilt og gir bedre styring, fordi taustyring kan gi en mer «brå» styremekanisme. For bråe svinger og bevegelser gjør det lettere å miste kontroll over bilen.
  5. Påse at alle skruer, spikre og andre spisse gjenstander på bilen ikke stikker ut da disse kan skade både sjåfør og potensielle tilskuere.Påse at alle skruer, spikre og andre spisse gjenstander på bilen ikke stikker ut da disse kan skade både sjåfør og potensielle tilskuere.
  6. Bruk hjelm! Bruk hjelm! 
  7. Bruk langbukser og overdel med lange ermer. Hvis uhellet er ute slipper du å skrape deg opp for mye dersom du skulle falle i bakken.
  8.  Utforsk terrenget (bokstavelig talt) før du kjører ned en bakke. Det bør ikke kjøres olabil samtidig som vanlige biler kjører samme sted. Det må være enkelt å ha kontroll over øvrig trafikk.

  Vennligst vent