– klart du kan

Finn din butikk

For lagerstatus og åpningstider

Handlevognen

Produkter (1)

 • Produkter
 • Pris per enhet
 • Antall
 • Enhet
 • Pris eks. mva.
  Sum:
  Frakt:
  discount
  Totalsum:
  Herav mva:

  Takrenner

  Takrenner har en viktig oppgave: å sørge for å lede vannet bort fra hus og grunn og beskytte huset mot fukt og råte. Takrenner lages i ulike dimensjoner og materialer. Det er viktig at du velger en takrenne som passer forholdene der du bor. Husets størrelse og geografi kan bety mye i valget av takrenne, for å sikre at takrennen holder tett. Huset kan få vann- og fuktskader hvis takrennen lekker.

   

  Les også: Tunge takstein demper støy og taler en vinternatt 

  Materialvalg til takrenner

  Du kan velge mellom flere materialer til takrennen din, for eksempel aluminium, stål, sink, plast og kobber. Stål og plast er mest vanlig. Stål tåler større påkjenninger og har stor stabilitet. Fordelen med en takrenne i plast er at den ikke bulker og er enkel å sette opp. Kobber gir et flott resultat, og brukes mye på hytter. MAXBO har et bredt utvalg takrenner.

   

  Når du velger takrenne, har dimensjonen på takrennen betydning. Du må vite størrelsen på huset ditt og hvor mye det regner i ditt område. Hvis du bor i et område med mye regn, eller huset ditt er stort, må du ha større takrenne. Hvis du er i tvil, snakk med oss i MAXBO.

   

  Takrenner er noe du kan sette opp selv, men spør oss i MAXBO om råd.

   

  Les også: Lette tak er ideelle for moderne funkishus

  Drenering av takrennen

  En takrenne skal lede vannet vekk fra huset. Vannet skal aldri ledes inn i drensrør, men rør legges parallelt. Takvannet skal enten føres i tett ledning til drenskummen eller kobles direkte inn på overvannsledningen.

   

  Les også: God drenering er viktig for å unngå fuktskader

  Du kan også lese mer om takrenner her:

  Vennligst vent