Byggevarehus i butikk og på nett!
1

Handlevognen

Produkter (1)

  Sum:
  Frakt:
  discount
  Totalsum:
  Herav mva:

  Legge ny takshingel - Trinn for trinn

  Her følger en enkel beskrivelse av hvordan du skal gå frem. Les alltid produsentens monteringsanvisning og følg denne dersom avvik fra beskrivelsen vår.

  Les også: Lette tak er ideelle for moderne funkishus

  Slik legger du takshingel

  Dette trenger du:

  Underlagsbelegg, Shingel, fot- og møneplater, taklim i patroner og pappstift.

   

  Verktøy

  Ev. Barkespade, hammer, kniv, fugepistol

  Fremgangsmåte

  1. Først må gammel shingel fjernes. Ta av vindskiene og skjær ca. 1,5 m bortover mønet. Kutt så nedover taket og fjern den utslitte takshingelen, ev. takbelegget med en barkespade. Sørg for at alle ujevnheter tas bort. Ta av takrennebeslaget og fei taket grundig.

  2. Når gammel shingel er borte skal underlagsbelegget legges. Rull ut underlagsbelegg parallelt med takfot. Følg den hvite streken slik at du sikrer 10 cm overlapp. Belegget spikres så i sikk-sakk med 10 cm mellomrom. Ved tekking på tak brattere enn 19°, som her, er det ikke krav om å benytte underlagsbelegg. 

   

  Les ogsåJo flater tak, desto strengere krav til materialvalg og utførelse

  Takshingel kullsort s Icopal

  119,- per m2

  Takshingel teglrød type s Icopal

  145,43 per m2

  Takshingel skifer Valdres Icopal

  212,34 per m2

  3. Nå er det klart til å legge ny shingel. Fjern foliestripen på fotplaten og legg den i ett stykke langs takfoten. Se til at fotplaten stikker noen millimeter utenfor beslagkanten og stift fast på hver side av skjøten i klebefeltet. 

  4. Første shingelrad legges slik at tungene flukter med fotplatens nedre kant og dekker klebefeltene. Stift fast klebefeltet ovenfor hvert innsnitt og skjær av overflødig belegg utover vindskiene. Legg videre bortover og husk at all spikring skal kun være i klebefeltet og at tungene skal flukte med foregående rad.

   

  Les også: Tunge takstein demper støy og taler en vinternatt  

  5. Lim fast pipemansjetten til underlagsbelegget. Ta av foliestripen på shingelrader som legges oppover og rundt pipen. I tillegg limes hver shingelrad. Til slutt fuges det godt, og taktekkingen fortsetter så helt opp til mønet.

  6. Fortsett taktekkingen slik at shingelradene overlapper hverandre på mønet. Fjern plastfolien og møneplatene og plasser de slik at de når ned til bunnen av innsnittet på øverste shingelad. Stift fast med to pappspiker på hver side. Monter vindskiene. Taket er nå helt ferdig og vil i årevis gi en sikker beskyttelse mot sol, regn og snø.

  Vennligst vent