Byggevarehus i butikk og på nett!
1

Handlevognen

Produkter (1)

  Sum:
  Frakt:
  discount
  Totalsum:
  Herav mva:

  Behandling av mur

  Som med alt malingsarbeid avgjør underlaget og forbehandling sluttresultatet når du skal behandle mur. Selv om mur er et dødt materiale, betyr det ikke at den kan stå ubehandlet. En god beskyttelse hindrer at vann trenger inn.

  Vedlikehold og behandling av mur handler om reparasjon og vask, samt overflatebehandling i form av slemming og maling.

  Behandling av mur: vær nøye

  Alle murunderlag er forskjellige og trenger tilpasset behandling. Sjekk jevnlig om utvendig puss og murverk er i orden. Finner du skader, sørg for at de blir reparert så fort som mulig. Er du usikker bør du spørre fagfolk om råd før du begynner.

   

  Muroverflaten må alltid være fri for løse partikler, støv, fett m.m. før du starter med overflatebehandlingen. Sørg derfor for grundig vask i forkant av arbeidet. Glatte mur- og betongflater grunnes, løs puss (bom) i pussunderlag og sprekker o.l. utbedres. Sopp- og grønskebefengte underlag påføres sopp- og algedrepende midler én til to ganger, alt etter angrepets omfang.

   

  Les også: Alt du trenger å vite om utvendig kledning

  Maling på ubehandlet mur

  All bar mur må grunnes for å sikre godt feste for etterfølgende maling. Ubehandlet teglstein, puss, betong og annen sugende naturstein bør forbehandles med egnet primer før maling. Valg av malingstype gjøres på bakgrunn av murmateriale, pusstype og tidligere resultat av overflatebehandling.

   

  For større veggflater bør diffusjonsåpent malingssystem brukes på pussede flater, og vanlig akrylmaling på betong/støpte flater.

   

   

  Grunning mur Premium 3 ltr Jotun

  349,- per spa

  Murmaling Harmoni Hvit base 2,7L

  489,- per stk

  Slemming Murgrå 5kg Heydi

  169,- per pos

  Fasadeprimer 1 kg for mur og puss

  229,- per fl

  Sement- og kalkbaserte produkter

  Før du påfører mineralske overflatebehandlinger (kalk/sement), kan det være nødvendig med forvanning eller priming. Dette skal normalt gjøres dagen før sluttbehandlingen påføres. Valg av primer gjøres i henhold til pussleverandørens anbefalinger. Tidligere malte flater eller andre glatte flater kan eventuelt påføres en tynn velling av puss og egnet mørteltilsetning. Beste resultat oppnås ved å fjerne gammel maling eller benytte spesialprodukter som har god heft til tidligere malte underlag.

  Rengjøring av mur

  Kalk- og saltutslag, mørtelspill, betongrester, rust, olje, fett, asfaltrester og smuss er vanskelig, men ikke umulig å fjerne fra murverk. Det finnes ulike typer murvask som fjerner forskjellig belegg.

  Valg av børste

  Til all rengjøring skal det brukes børster med ufarget naturbust. Rengjøring bør ikke utføres når temperaturen er lavere enn fem grader, eller i sterkt solskinn. Ved visse typer sammensatt smuss kan det være nødvendig å bruke en kombinasjon av ulike typer murvask.

   

  Les også: Male huset? Husk at regnvær er godt vaskevær!

  Slik fjerner du flekker på mur

  Kalk og saltflekker:

  1. Saltflekker bør tørrbørstes før start. Murvask blandes ut med vann, se veiledning på emballasjen
  2. Muren forvannes godt
  3. Murvasken påføres med halvstiv børste (skrubb)
  4. Muren skrubbes godt, og skylles deretter med rent vann

  Olje- og fettflekker:

  1. Murvask blandes ut med vann, se veiledning på emballasjen
  2. Muren forvannes godt
  3. Kost murvasken på muren med en tykk børste
  4. Etter ca. ti minutter skylles muren med rent vann

  Les også: God drenering er viktig for å unngå fuktskader

  Vennligst vent