– klart du kan

Finn din butikk

For lagerstatus og åpningstider

Handlevognen

Produkter (1)

 • Produkter
 • Pris per enhet
 • Antall
 • Enhet
 • Pris inkl. mva
  Sum:
  Frakt:
  discount
  Totalsum:
  Herav mva:

  Valg av terrassebord

  Foto: Maxbo.no

  Når du skal velge terrassebord til terrassen er det viktig å velge et bord som passer ditt behov. De siste årene har det kommet en rekke nye alternativer til de tradisjonelle tregulvene. Hva med et mer miljøvennlig og nesten vedlikeholdsfritt terrassebord? 

  Trykkimpregnert furu

  Det mest utbredte terrassebordet er fortsatt trykkimpregnert furu. Dette terrassebordet gråner på lik linje med alt annet tre og kan stå ubehandlet hvis utrykket ønskes. MAXBO anbefaler overflatebehandling. 

   

  Norskproduserte trykkimpregnerte terrassebord produseres etter gitte produksjonsstandarder (SN/TS 3188), og har en tredjepartskontroll på impregneringen. Dette gjør denne typen terrassebord til et trygt og sikkert valg. Levetiden kan defineres til 5 ganger så lenge som ubehandlet virke.

   

  Se film: få tips om hvordan du behandler trykkimpregnert terrassebord

  Kebony

  Terrassebordene fra Kebony representerer det siste innen styrking av treets egenskaper, og er skapt for å tåle norsk natur og klima - uten behov for vedlikehold. Terrassebordene gråner som teak og ser like pene ut på brygga som på balkongen. Kebony kan leveres med system for skjult innfestning, slik at du slipper synlige skruer i terrassebordene.

   

  Leveres i Furu, Southern Yellow Pine og Radiata, og i flere dimensjoner.

   

  Se film: Unngå synlig skrue- og spikerfester

  Terrassebordene fra Kebony representerer det siste innen styrking av treets egenskaper, og er skapt for å tåle norsk natur og klima. 

  Kompositt terrassebord (Harmoni WPC)

  Kompositt terrassebord er et ekslusivt vedlikeholdsfritt og moderne alternativ til terrassegulv som verken blir glatt eller fliser seg opp. Terrassebordene er produsert av en blanding av trefibre (55%), PE plast (35%) og bindemiddel (10%). Produktet er gjennomfarget og monteres raskt og enkelt ved hjelp av klips. Du unngår dermed synlige skruehull.

   

  Kompositt terrassebord har andre egenskaper enn de vanlige terrassebordene, og det er derfor viktig å følge produsentens monteringsanvisning nøye. Terrassebordet leveres i flere farger, og skal ikke etterbehandles med beis, maling eller olje. Bordet behøver bare å vaskes/spyles etter behov. Unngå bruk av høytrykksvasker.

  Shipdeck

  Shipdeck er spesialfreste trykkimpregnerte terrassebord, hvor spalten mellom bordene er tettet med en dekorlist. Dekorlisten i PVC ligger plant med bordene. Resultatet er et terrassegulv med utseende som er skipsgulv. Systemet hindrer bøss, støv, løv og lignende å trenge gjennom dekket.

  Foto: Maxbo.no

  Royalimpregnert terrassebord

  Dette er en type trelast som først kobberimpregneres for deretter å bli «kokt» i en patentert og miljøvennlig linolje uten løsningsmidler. Dermed blir vannet i trevirket presset ut, og du får et vakkert og stabilt trevirke som er behagelig å gå på.

   

  Terrassebordene kan leveres med eller uten pigment, men med pigment er brun den mest populære fargen. For vedlikehold og oppfriskning av farge anbefales å benytte Royalolje eller terrassebeis.

  Sibirsk lerk

  Sibirsk lerk (Larix Sibirica) kommer fra de nordlige og nordøstlige delene av Russland. Råstoffet består for det meste av kjerneved, og har en tetthet lik eik og bøk. Materialet er råtebestandig, reduserer sprekkdannelse og vedlikeholdsvennlig.  Skal ikke oljes og trenger kun årlig vask.

  For vedlikehold og oppfriskning av farge anbefales å benytte Royalolje eller terrassebeis.

  Tremotre

  Terrassebord av furu og ask er et miljø- og vedlikeholdsvennlig materiale. Dette er et varmebehandlet tre, noe som øker holdbarheten og reduserer opptak av fuktighet, bevegelser og sprekker. Furu er kastanjebrun, ask eller mokkabrun. Levetiden er avhengig av byggets beliggenhet, konstruksjon, klima og lignende faktorer som kan påvirke materialet. Ask kan leveres med metallklips for skjult innfesting.

  Thermo Royal

  Svanemerket terrassebord som leveres i glatt og profilert overflate. De er produsert i spesielt utvalg furu i beste kvalitet, og er et meget stabilt materiale. Effektiv beskyttelse som forhindrer absorbering av fukt, sprekkdannelser og angrep fra sopp og bakterier. Den beskytter også mot sol og UV-stråling. Terrassebordene bør behandles med RKC Trerens vår og høst, samt terrasseolje beregnet på Thermo Royal hvert andre eller tredje år.

  3TETT

  Spesialfreste trykkimpregnerte terrassebord, hvor spalten mellom bordene er tettet med en spesial-list i PVC som ligger nedsenket mellom bordene. 3TETT benyttes på terrasser/balkonger der man ønsker å redusere vanngjennomtrenging til underliggende arealer.

   

  Les også: Tre ting du må tenke på før du bygger terrasse.

  Terrassebord 28x120 Cu-imp. Furu Kl.1

  14,90 per lm

  Kebony Terrassebord Furu 28x120

  69,- per lm

  Terrassebord Termofuru 26x140 Glatt

  59,90 per lm

  Vennligst vent