– klart du kan

Finn din butikk

For lagerstatus og åpningstider

Handlevognen

Produkter (1)

 • Produkter
 • Pris per enhet
 • Antall
 • Enhet
 • Pris
  Sum:
  Frakt:
  discount
  Totalsum:
  Herav mva:

  Tre ting du må tenke på før du bygger terrasse

  Foto Moelven
  Publisert15. mars 2016
  AvMAXBO

  Enhver terrasse burde være så innbydende at man får lyst til å bruke den året rundt. Og med litt kreativ vilje og en terrassevarmer, er det ingenting i veien for å lage en terrasse som blir et yndet samlingssted til langt utpå høsten. Og hvem har forresten sagt at en terrasse trenger å være firkantet?

  Terrassetanker

  Det er noe helt spesielt ved det å sitte i hagen og dagdrømme og se for seg hvordan den nye terrassen kommer til å bli. Hvilke materialer skal jeg bruke? Hvor stor skal den være? Hvor skal jeg plassere kulegrillen? Før man går i gang med et terrasseprosjekt, finnes det mange ting å tenke over. Her er tre av dem.

  • Hvordan ser terrenget og miljøet i hagen din ut? Har du for eksempel en naturtomt med bakker og dumper, kan det kanskje gå an å bygge en terrasse som følger konturene i terrenget, gjerne over flere nivåer. Hvis du kun har en liten hageflekk til rådighet, kan det være lurt å bygge terrassen lavt nede for å øke romfølelsen i resten av hagen. Noen terrasser kan formes etter eiendommens naturlige krinkler og kroker for å danne koselige oppholdssteder som ligger ekstra tett på både hus og hage.
  • Hvilke materialer skal du bruke? Norge er et furet, værbitt land, og materialene man bruker til å bygge en terrasse bør være robuste. Heldigvis er impregneringsteknologien i dag kommet langt og går stadig i en mer miljøvennlig retning, så det finnes et rikt utvalg av materialer å velge i. Visse tresorter, som for eksempel sibirsk lerk, er det ikke nødvendig å impregnere i det hele tatt. La terrassen forbli ubehandlet, og den vil gråne naturlig etter hvert som den blir utsatt for sol og nedbør. Trykkimpregnert furu er et populært valg, spesielt siden levetiden sies å være inntil fem ganger lengre enn ubehandlet trevirke. Det finnes mange andre materialer og behandlingsformer å velge i, blant dem kompositt (WPC), varmebehandlet (termotre), Royalimpregnert, Thermo Royal og det populære norske materialet Kebony. Mange materialer kan også kombineres for smakfulle og spennende fargevalg eller uttrykk som står i stil til både hus og hage.

  For noen vil det være naturlig å ha et maritimt preg på terrassen hvis de bor i nærheten av kysten.

  • Tenk over hvor du tar inspirasjonen fra. For noen vil det være naturlig å ha et maritimt preg på terrassen hvis de bor i nærheten av kysten, eller et urbant preg på uteplassen hvis de bor midt i byen. Man kan også hente inspirasjon utenfor landegrensene; en terrasse som skal sende tankene til Middelhavet eller tropene. En varm oase som kan gjøre hverdagsettermiddagen til en liten ferie.

  Vennligst vent