Byggevarehus i butikk og på nett!
1

Handlevognen

Produkter (1)

  Sum:
  Frakt:
  discount
  Totalsum:
  Herav mva:

  Tapet

  Før du velger tapet er det et par ting du bør vite. De fleste tapeter er merket med tapetsymboler. Det er et internasjonalt bildespråk som forteller om egenskapene til en tapet.

   

  Rullene med tapet er merket med produksjons- og innfargingsnummer (batch-nummer). For å unngå fargeforskjeller bør du bruke ruller med samme produksjonsnummer på samme vegg.

   

  Les også: Et godt tapetseringsresultat avhenger av godt grunnarbeid

  Unngå mønsterfellen

  Mønsteret på tapetet gjentar seg etter en viss avstand. Avstanden fra mønsteret begynner til det gjentar seg, kalles «rapport». Det er viktig å ta hensyn til rapporten både når du skal beregne mengde tapet, og når du skal tapetsere.

   

  Les også: Det er mange typer tapet. Når du skal velge er det flere ting du må ta stilling til

   

  Hvor mye tapet trenger du?

  De fleste tapeter er 53 cm brede, og 10 m lange. Standard takhøyde er 2,4 m. Du må alltid kontrollmåle takhøyden i rommet du skal tapetsere. Ut fra disse forutsetningene, vil en rull med tapet med mønsterrapport på 0-27 cm dekke 2,12 løpemeter vegg.

   

  En rull med tapet med mønsterrapport over 27 cm vil dekke 1,59 løpemeter vegg. Mål antall løpemeter vegg som skal tapetseres, og del deretter på enten 1,59 eller 2,12. Da vet du hvor mange ruller tapet som trengs.

   

  Eksempel

  Omkrets: 10,5 meter

  Mønsterrapport: 0,64 meter

  Hvor mye tapet du trenger: 10,5 /1,59 = 6,60. Det tilsvarer syv ruller.

   

  Les også: Skal du legge tapet? Slik får du et best mulig resultat

  Skap variasjon

  Alle veggene behøver ikke være like. Velg en annen farge eller en mønstret tapet til en eller to vegger. Dette kalles «fondvegg». Synes du det er vanskelig å kombinere tapeter får du god hjelp av tapetbøkene. De presenterer matchende tapetserier.

  Vennligst vent