Byggevarehus i butikk og på nett!
1

Handlevognen

Produkter (1)

  Sum:
  Frakt:
  discount
  Totalsum:
  Herav mva:

  Forberedelser til tapetsering

  Generelt om tapetsering

  Et godt tapetseringsresultat avhenger av godt grunnarbeid. Generelt skal løse rester av maling og tapet fjernes. Alle hull og ujevnheter i veggen må sparkles før tapetsering. Til tørre rom bruker du egnet sparkel, og til våtrom benytter du våtromsparkel. Beregn rikelig med sparkel. Når sparklede flater er tørre, slipes de slik at overflaten blir jevn og plan og deretter grunnes. Armér plateskjøter og hjørner med en glassfiberremse eller malerremse for å unngå at tapetet senere sprekker eller drar seg som følge av bevegelsene i veggen. Armeringen «limes» mellom to sparkelstrøk.

   

  Les også: Det er mange typer tapet. Når du skal velge er det flere ting du må ta stilling til

  Grunning

  Det er ikke nødvendig å grunne vegger som skal tapetseres. Det er lettere å tapetsere på et sugende underlag, og det gjelder i utgangspunktet all slags liming. For tapet, spesielt i mørke farger, vil det likevel være lurt å grunne med en tilnærmet lik farge for å unngå at skjøten skinner gjennom. Dette gjør imidlertid ikke selve tapetseringen enklere. Enkelte lyse tapeter krever ensfarget underlag.

   

  Les også: Skal du legge tapet? Slik får du et best mulig resultat. 

  Rigge til for tapetsering

  Når veggene er klargjort for tapetsering, bør du sette opp et tapetbord hvor du kan kappe tapet i riktig lengder og eventuelt fukte tapetlengdens bakside. Har du ikke tapetbord kan det enkelt lages av to bukker eller ben og en sponplate, eller en slett dør som du tar ned, skrur av håndtaket på og legger oppå bukkene. Dekk tapetbordet til med plast.

   

  Les også: Alt du trenger å vite om tapet

  Før du starter

  For best mulig arbeidsforhold bør temperaturen på veggen som skal tapetseres være mellom 18-20 grader celsius. Før du starter selve oppsettingen bør du sjekke at alle tapetrullene er uskadd. Alle rullene skal ha samme innfargingsnummer (batch-nummer). Sørg også for å ha nok lim tilgjengelig. Normalt bruk av tapetlim er cirka 1 liter per 5-6 m2.

   

  Les også: Veggfornyer erstatter helsparkling av vegger og tak før tapetsering eller maling

  Vennligst vent