– klart du kan

Finn din butikk

For lagerstatus og åpningstider

Handlevognen

Produkter (1)

 • Produkter
 • Pris per enhet
 • Antall
 • Enhet
 • Pris inkl. mva
  Sum:
  Frakt:
  discount
  Totalsum:
  Herav mva:

  Ti gode grunner til å skaffe varmepumpe

  Her er ti ting du bør vite før du kjøper varmepumpe.

  Ved å skaffe deg en varmepumpe vil du sannsynligvis både få et bedre inneklima og spare en del på strømutgiftene.

   

  Det finnes flere typer varmepumper, og det er viktig å sette seg inn i hvilken varmepumpe som passer for deg og boligen din. Luft til luft-varmepumpe er den som er mest kjøpt i Norge. Denne finnes i ca. 600 000 norske boliger.

   

  Les også: Slik velger du riktig varmepumpe

   

  Hos MAXBO finner du varmepumper som er spesielt utviklet for norske forhold.

  Ti kjappe om varmepumper

  1. De aller fleste sparer penger på sikt når man installerer varmepumpe, men besparelsene trenger ikke å stoppe der. Hvis du for eksempel skal fjerne den gamle oljekaminen din og bytte den ut med en varmepumpe, kan du få opptil 5000 kroner i tilskudd fra Enova

   

  2. Du bør sjekke antatt levetid på varmepumpen før du kjøper den. Normalt skal en varmepumpe fungere i 10–15 år.

   

  3. Det norske klimaet krever gode, robuste varmepumper. Vi bor i et kaldt land med mye nedbør og høyt saltinnhold i luften langs kysten. Derfor bør du sjekke om varmepumpen du vurderer å kjøpe er klar for den norske vinteren. Blant annet kan det være lurt å kjøpe en pumpe med varmekabel i bunnpannen eller dreneringskanalen. Wilfa har utviklet varmepumper som er spesialtilpasset norske forhold.

   

  4. Bruk fagfolk til å installere varmepumpen. Forbrukere har fem års reklamasjonsrett, både på installasjonen og maskineriet. Ved bruk av MAXBOs installatører har du også to års garanti. Ta kontakt med din lokale MAXBO-forretning for mer informasjon.

   

  5. Du kan faktisk bruke varmepumpen hele året. Den er vel så effektiv på sommeren, når man trenger å kjøle ned huset. Og det er billigere å kjøle ned et rom enn å varme det opp: Forskjellen på faktisk temperatur og ønsket temperatur om sommeren pleier ikke være mer enn et par grader.

  6. Gode varmepumper gjør mer enn å regulere temperaturen. Filtersystemer sørger for å rense luften slik at du får et bedre inneklima. Dette gjør varmepumpe til en lur investering for allergikere og astmatikere.

  7. Hvor skal varmepumpen plasseres? En luft til luft-varmepumpe (som er den mest solgte varmepumpetypen) må ha tilgang til frisk luft. Utedelen bør derfor ikke settes opp på et sted hvor det er lite tilstrømming av frisk luft, som for eksempel i garasjen eller under terrassen. Det kan også være lurt å tenke på faren for at utedelen dekkes til av blader på høsten. Det kan gi redusert effekt.

   

  8. Noen prøver å senke temperaturen i rom med varmepumpe om natten, men det er ikke bevist at dette lønner seg. Det finnes andre faktorer som spiller inn (blant annet andre dyre varmekilder, som må være med å varme opp rommet igjen), at man anbefaler å holde en jevn temperatur hele døgnet.

   

  9. Varmepumpens automodus gjør at pumpen vil kjøle ned hvis det blir for varmt i rommet, og varme opp hvis det blir for kaldt. Denne innstillingen kan virke mot sin hensikt på vinteren. Hvis man for eksempel fyrer i peisen eller setter på en panelovn, kan varmepumpen begynne å kjøle ned rommet. Derfor anbefaler vi å ha varmepumpen innstilt på varme gjennom hele vinteren.

   

  10. Sørg for å vedlikeholde jevnlig. Les bruksanvisningen nøye og lær deg hvordan man renser filteret, og husk å sjekke at utedelen ikke dekkes til av snø eller blader.

   

  Men fremfor alt: Gled deg til et behagelig innemiljø, litt bedre samvittighet og en litt større sparekonto!

  Se de ulike modellene her:

  Varmepumpe Bardu 5300

  17 990,- per pak

  Varmepumpe Bardu 5700

  19 900,- per pak

  Varmepumpe Trysil 6500

  21 900,- per pak

  Varmepumpe Tynset 6500 Extreme

  21 900,- per pak

  Vennligst vent