Byggevarer i butikk og på nett!
1

Handlevogn

Produkter (1)

  Bestillingsverdi:
  discount
  Frakt:
  Totalsum:
  Herav mva:

  Har du en rabattkode? Den kan du legge til i kassen

  gå tilbake

  Slik velger du riktig varmepumpe

  Skal du kjøpe varmepumpe for første gang er det viktig at du finner en som passer for boligen din. Her er noen raske tips fra eksperten.

  Det finnes flere typer varmepumper, og det er viktig å sette seg inn i hvilken varmepumpe som passer for deg og boligen din. Luft til luft-varmepumpe er den som er mest kjøpt i Norge. Denne finnes i ca. 600 000 norske boliger. Du kan lese mer om de andre varmepumpetypene på varmepumpeinfo.no.

   

  Les også: Ti gode grunner til å innstallere varmepumpe

  Varmepumper for norske forhold

  Bjarne Knutsen er distriktssjef i Wilfa, som produserer varmepumper spesielt egnet for norske forhold. Han mener det første man bør tenke på, er størrelsen på området man tenker å varme opp.

  – Du kan si at man trenger en viss mengde watt for å varme opp en viss mengde kvadratmeter, sier Knutsen.

  Et eksempel:

  Varmepumpemodellen Bardu 5300: 5300 betyr at varmepumpen har en kapasitet på 5300 watt, eller 5,3 kilowatt. Knutsen anslår at det er nok til å varme opp en bolig på mellom 60 og 70 kvadratmeter, avhengig av hvor i landet boligen befinner seg

  Forskjell på kyst- og innlandsklima

  Har man en større bolig, finnes Bardu i en kraftigere variant ved navn Bardu 5700. Modellen Trysil 6500 har, som du kanskje nå allerede har skjønt, en kapasitet på 6,5 kilowatt og kan naturlig nok varme opp mye større boliger.

   

  I Norge har vi både kystklima og innenlandsklima. Langs kysten er gjennomsnittstemperaturen noe høyere enn i innlandet. Dette betyr at man kan nøye seg med litt mindre kapasitet ved kysten.

  –  En Wilfa Bardu 5300 kan fungere helt fint i et hjem på 70 kvadratmeter hvis man bor ved havet, mens den samme modellen bare vil klare å varme opp 60 kvadratmeter på innlandet, fortsetter driftssjefen.

  Eksperten: – Kjøp kraftigere pumpe enn du først tror

  – Mange førstegangskjøpere tar sikte på at varmepumpen kun skal tilføre litt grunnvarme i huset, mens andre varmekilder skal stå for selve oppvarmingen, sier Knutsen. Det anbefaler han ikke.

  – Det som fort kan skje, er at man innser hvor enkelt det ville vært å bruke varmepumpe som hovedkilde til oppvarming.

  Derfor er Bjarne Knutsens oppfordring å alltid kjøpe litt kraftigere varmepumpe enn det man tror man trenger.

  – Da blir kundene alltid mer fornøyde, og hvis kundene er fornøyde, så er alle fornøyde, sier Knutsen.

   

  Du får kjøpt Wilfa Bardu og Tynset i nettbutikken til MAXBO eller i en av våre butikker.

   

   

  Se de ulike modellene her:

  Vennligst vent