– klart du kan

Finn din butikk

For lagerstatus og åpningstider

Handlevognen

Produkter (1)

 • Produkter
 • Pris per enhet
 • Antall
 • Enhet
 • Pris inkl. mva
  Sum:
  Frakt:
  discount
  Totalsum:
  Herav mva:

  Ildsted – Før du begynner 

  Å ha et ildsted er veldig populært i norske hjem. Når du velger ildsted krever dette god gjennomføring og planlegging. Her gir vi deg oversikten over hva du må ta stilling til før du begynner.  

  Bruksområde for ildsted

  Det er viktig å avklare bruksområde for ildstedet. Ønsker du ildsted til oppvarming eller hygge? Dette krever forskjellig varmeeffekt. Behovet for effekt i boligen vil også avhengige av isolasjon, geografisk posisjon og hustype. En gjennomsnittsbolig i Norge med vintertemperaturer i snitt på -12 trenger ca. 60-70 watt per. 

   

  Les også: Gulvvarme er en energieffektiv og behagelig oppvarmingsløsning for ditt hjem

  Hvor skal ildstedet stå og tåler gulvet belastningen?

  Lag en skisse av pipens plassering i huset i forhold til boligflaten, her kan MAXBO hjelpe deg. Før du kommer til oss, tenk over hvilket utseende og hvilken størrelse du ønsker deg.

  Elementpeiser er ofte så lette at de kan plasseres rett på gulvet. Skal du ha en tyngre peis med omringning av stein kan det hende gulvet må forsterkes. Er du usikker på dette, få en vurdering av fagperson.

  Ventilasjonen i huset

  Et ildsted trenger frisk tilførsel av luft. Dette hindrer røykutslag og sikrer optimal forbrenning. Frisk luft kommer fra veggmonterte lufteventiler, egen luftekanal, eller kobles direkte på ildstedet. Hvis boligen din har balansert ventilasjon må filteret byttes en gang i året.

   

  Les også: Hvis du har en varmepumpe i huset må du også ha en ekstra oppvarmingskilde, for de fungerer ikke optimalt på kalde vinterdager.

   

  Peisovn Duo 1 Nordpeis

  21 300,- per stk

  Peisovn Sense Dovre 103 Sort Lakk

  12 990,- per stk

  Peisomramming FS 91 Jøtul

  14 990,- per stk

  Peisovn Vintage 35 Olivengrønn Dovre

  21 790,- per stk

  Målene på pipen din

  Å vite de innvendige målene på pipen er viktig. Dette bestemmer hvor mye trekk og forbrenningsevne din ovn har. En stor pipe er fordelaktig for god forbrenningsevne. Mål derfor opp pipen før du snakker med fagpersoner.  

  Montering av ildsted

  Ildsted har ingen krav til formell montør. Likevel anbefales dette av brannvesenet. Et nytt ildsted må også godkjennes før det tas i bruk. Dette kan du gjøre hos ditt lokale brannvesen og hos kommunen. Gjør du det selv må du følge anvisningene nøye. Hos MAXBO hjelper vi deg, og kan også sette deg i kontakt med profesjonelle installatører og fagpersoner.

   

  Ønsker du mer informasjon om ildsteder finner du forskrifter på piper og ildsteder hos direktorater for samfunnssikkerhet og beredskap.

   

  Les også: Det er en stor energigevinst i å velge ordentlige vinduer

   

  Vennligst vent