– klart du kan

Finn din butikk

For lagerstatus og åpningstider

Handlevognen

Produkter (1)

 • Produkter
 • Pris per enhet
 • Antall
 • Enhet
 • Pris inkl. mva
  Sum:
  Frakt:
  discount
  Totalsum:
  Herav mva:

  Maling til husveggen

  Dagens maling, beis og dekkbeis er noe helt annet enn for 50-60 år siden. Les mer om hvilken type du bør velge og hvorfor.

  Maling – Mur

  Mur og betong krever maling som tåler høy pH-verdi. Murmaling skal beskytte muren mot ytre påkjenning og nedbrytning, og gjøre overflaten pen å se på. Malingen skal også hefte godt på underlaget, og være værbestandig. Det finnes mange typer murmaling, som kalkmaling, sementmaling, silikatmaling, termplastmaling og silikonemulsjon. Valg av maling avgjør fargeutvalget.

   

  Les også: Selv om mur er et dødt materiale, betyr det ikke at den kan stå ubehandlet.

  Maling - Eksteriør

  Maling gir en jevn og glatt overflate utenpå treverket, og danner en tykkere film enn beis og dekkbeis. Dette skjuler mer av strukturen i treverket. Det beskytter noe bedre enn beis og dekkbeis, og spesielt høykvalitetsprodukter vil normalt holde lenger. Til eldre og nyere hus med høvlede materialer er maling det eneste riktige valget. 

   

  Les også: Dette betyr fargekodene

  Beis

  Beis er en gjennomsiktig overflatebehandling som lar treverkets struktur og overflate dels forbli synlig. Det gir liv og variasjon i overflaten, og fremhever trematerialets egenskaper. Beisede overflater er lette å vedlikeholde, og du kan velge mellom beisprodukter som gir ulike vedlikeholdsintervaller. De delene av huset som er mest utsatt for slitasje fra sol, bør beises oftere. Beisede hus kan overmales med dekkbeis, eller maling om du ønsker å bytte farge.

  Dekkbeis

  Dekkbeis har samme dekkevne som maling, men vil ikke skjule treets struktur på samme måte. På ny kledning gir den et noe røffere utseende enn maling. En dekkbeiset flate gir mer liv i overflaten enn maling fordi man kan ane noe av årringene (strukturen) i treverket. Holdbarheten er lenger enn beis, og noen av produktene har like lange vedlikeholdsintervall som maling. Ettersom dekkbeis er dekkende, egner den seg godt til å bytte farge på beisede hus.

   

  Les også: Male huset? Husk at regnvær er godt vaskevær!

  Les mer om maling hos våre leverandører

  www.casco.no

  www.heydi.no

  www.jotun.no

  www.maxbo.no

  www.scanox.no

  Vennligst vent