Byggevarehus i butikk og på nett!
1

Handlevognen

Produkter (1)

  Sum:
  Frakt:
  discount
  Totalsum:
  Herav mva:

  Maling av hytte

  La omgivelsene bestemme valg av farge når du skal male hytta. Hvilken farge dominerer i naturen rundt hytta? Hva vil passe inn?

  Foto: Jotun

  (Foto: Jotun)

   

  I enkelte hyttefelt legges det føringer for fargevalg, og det mest vanlige er å velge beis, spesielt for hytter på fjellet. Den transparente beisen harmonerer lettere med omgivelsene, og hytta passer derfor bedre inn.

  Brunlige toner eller okerfarger kan være utrolig lekkert inntil gylne grønne skoger eller åpne landskap.

  Hva kler hytten?

  Generelt gjelder regelen at hytter i tyngre natur, som fjell og innland, best kler tyngre, rikere farger, mens hytter i kystlandskap godt tåler lysere farger.


  Kontrastfargene bør ikke ligge veldig langt unna hovedfargen, så ton de gjerne ned og finn en nyanse som ligner hovedfargen. Det aller beste er kanskje å la alt gå i samme farge.

  Utefarger til hytte i skogen

  Mange skogshytter tar igjen fargene i omgivelsene rundt, og man lykkes bedre dersom man velger gylne farger til skogshytta.

  Det oppfordres til å ta hvittonene man allerede har på vinduer og annen staffasje med i betraktningen når man velger hvitfarge.

  Utefarger til hytte ved sjøen

  De aller fleste hyttene man ser ved sjøen er lyse, gjerne hvite. Dette har mye med tradisjon å gjøre. Bolighus ved sjøen er også ofte hvite eller helt lyse. Mange steder er det faktisk krav til hva slags farge hytta og huset skal være i.

  Maletemperatur

  Ved temperatur høyere enn 0°C kan middelbasert maling brukes, og høyere enn 5°C kan vanntynnbar maling brukes. Veggene skal alltid vaskes før beis eller maling påføres, særlig på våren da pollen er ute å herjer. Har pollen satt seg på veggene risikerer du at malingen ikke fester og du må gjøre jobben om igjen. Vær ekstra nøye om det er furuskog i nærheten.

  Vennligst vent