Byggevarehus i butikk og på nett!
1

Handlevognen

Produkter (1)

  Sum:
  Frakt:
  discount
  Totalsum:
  Herav mva:

  Isolasjon - hva er det?

  Isolasjon er materialer som brukes i boliger og bygg for å isolere mot varme- og energitap, lyd og brann i bygninger, samt isolering i bakken. Det finnes ulike typer isolasjon til ulikt bruk.

  Under isolasjonsbegrepet går også plater i ekstrudert polystyren, XPS og EPS. Disse platene brukes til isolering i bakken eller på grunn og kjellergulv.

  Mineralull

  Mineralull er fellesbetegnelsen for glassull og steinull og det mest benyttede isolasjonsproduktet. Produktene er ubrennbare, de råtner ikke og absorberer ikke fuktighet eller lukt. Gjennom sin energisparende funksjon vil mineralullsprodukter være miljøvern i praksis. Isolering av bygninger med mineralull bidrar sterkt til reduksjon av CO2- utslipp.

  Steinull

  Steinull fremstilles av stein og kan derfor verken brenne eller antennes. Steinull kan derfor benyttes som varmeisolering på områder med svært krevende brannspesifikasjoner. Det beholder formen og berøres ikke av dramatiske endringer i temperatur eller fuktighet. Siden steinull verken kan absorbere eller lagre fukt, transporterer den i stedet fukt mot den kaldeste siden. Dette sikrer rask fordamping i alle korrekt utførte konstruksjoner.

  Glassull

  Glassull er isolasjonsmateriale laget av glass som spinnes til tynne glassfibrer. Glassullens lette vekt, store fiberoverflate og lange slanke fibre gjør den velegnet til lydisolering. I likhet med steinull er glassullen også ubrennbar, og kan med fordel brukes i i brann- og lydkonstruksjoner, så vel som til varmeisolering. Glassullens produktegenskaper gjør at den kan komprimeres ned til 1/5 av bruksvolumet under transport, lagring og håndtering.

   

  Les mer: Glava, Paroc og Rockwool

  BRUK VERNEUTSTYR

  Grove fibre i mineralullprodukter kan forårsake mekanisk irritasjon av huden, åndedrettsystemet og øynene

  1
  Dekk til utsatt hud og benytt ansiktsmaske og vernebriller
  2
  Rengjør godt etter endt arbeid
  3
  Sørg for god ventilasjon
  4
  Avfall skal håndteres i henhold til regler
  5
  Skulle det oppstå reaksjon, skyll godt med vann. Vedvarer irritasjonen kontakt lege

  Vennligst vent