– klart du kan

Finn din butikk

For lagerstatus og åpningstider

Handlevognen

Produkter (1)

 • Produkter
 • Pris per enhet
 • Antall
 • Enhet
 • Pris inkl. mva
  Sum:
  Frakt:
  discount
  Totalsum:
  Herav mva:

  Skifer – kvalitetsstein til både ute- og innebruk

  Skifer har forskjellig overflatestruktur og egenskaper avhengig av opprinnelsesstedet, og kan brukes både inne og ute. Det er viktig å velge skifer med utgangspunkt i hvor steinen skal brukes og hva du ønsker å gjøre.

  Bilde: Norsk Steinmiljø

  (Bilde: Norsk Steinmiljø)

  Montering av skifer

  Skiferfliser kan brukes så vel ute som inne, og limes på med egnet fliselim og fuges. For å gi et mest mulig stødig underlag til skiferen er det viktig at flisene monteres på «dødt» materiale. Plukk ut de tykkeste flisene og legg disse først. Ved bruk på utvendige terrasser bør det være en helling på 0,5-1 cm pr. meter for avrenning av vann. I tillegg bør flisene hellimes.

   

  Skiferen kuttes ved bruk av vannsag eller vinkelsliper med diamantskive. For et best mulig resultat er det viktig å vaske godt før flisene behandles med impregneringsmiddel. Da unngår du flekker ved søl av fett, kaffe og andre matrester, i tillegg reduserer du vannopptak.

  Skiferprodukter til ulike formål

  Det finnes egne skiferprodukter til forblending av piper, brannmurer, kjøkkenøyer, grunnmurer, forstøtningsmurer og inngangspartier. Disse flisene er laget av små skiferbiter, limt sammen til et stykke.

  Se utvalg av produkter.

   

  Les også: Legge belegningsstein

  Grunnarbeid for heller og belegningsstein

  MAXBOs leverandør Aaltvedt Stein viser her hva du bør gjøre av grunnarbeid før du legger heller eller belegningsstein i din hage eller oppkjørsel.

  Vennligst vent