– klart du kan

Finn din butikk

For lagerstatus og åpningstider

Handlevognen

Produkter (1)

 • Produkter
 • Pris per enhet
 • Antall
 • Enhet
 • Pris eks. mva.
  Sum:
  Frakt:
  discount
  Totalsum:
  Herav mva:

  Drenering

  Det er flere ting du bør tenke på når du vurderer drenering.

   

  Drenssystemet

  Drenssystemet består av to enheter. En vannsamlende del, som består av drenerende masser rundt og under grunnmuren, og en transporterende del som består av drensrør, drenskum og overvannsrør.

   

  Les også: Det er viktig at du velger en takrenne som passer forholdene der du bor 

   

  Drensrør

  På alle tomter som ikke er selvdrenerende skal det legges drensrør rundt hele grunnmuren. Drensrøret skal ha fall, minst 1:200 (1 cm pr. 2 m), men MAXBO anbefaler noe kraftigere fall, f.eks. 1:100 for å sikre god drenering. Rørets høyeste punkt skal ligge minst 20 cm lavere enn kjellergulvet.

   

  Les også: Slik bygger du en terrasse med minimalt behov for vedlikehold

   

  Drensrøret bør ligge på et gruslag av 5-10 cm tykkelse, og må ikke være dypere enn bunnen av sålen. Det er viktig at drensrørene legges med perforeringen opp. Det skal alltid brukes 90 grader bend rundt hjørnet. På dobbeltveggede drensrør er det ofte en hvit stripe som viser siden som skal vende opp. Ledningen skal ligge rettlinjet i horisontal- og vertikalplanet.

   

  Drensører må omgis av omfyllingsmasser i drenerende materiale, f.eks. løs Leca, grus eller grov sand. Krav til drenering varierer etter hvilken type tomt du skal bygge på. Spør MAXBO om hva du burde tenke på for akkurat din eiendom.

   

  Les også: Selv om mur er et dødt materiale, betyr det ikke at den kan stå ubehandlet.

   

  Lover og forskrifter

  Hovedregelen er at takvann skal ha et eget rørsystem. Rørsystemet kan kobles til drensrør dersom dreneringssystemet dimensjoneres for dette, men MAXBO anbefaler to separate systemer.

   

  Les mer her:

  Wavin.no

  Vennligst vent