– klart du kan

Finn din butikk

For lagerstatus og åpningstider

Handlevognen

Produkter (1)

 • Produkter
 • Pris per enhet
 • Antall
 • Enhet
 • Pris inkl. mva
  Sum:
  Frakt:
  discount
  Totalsum:
  Herav mva:

  Bygge terrasse

  Dersom du skal bygge hus fra grunnen av, er det lurt å planlegge for å bygge terrasse samtidig. Da kan du trekke ut gulvbjelker som underlag for terrassegulv, og forlenge taksperrer til overbygg over terrassen. En annen mulighet er å støpe en uteplass i betong som eventuelt kan belegges med heller, belegningsstein eller fliser. Da får du en terrasse med minimalt behov for vedlikehold.

   

  En terrasse i tre gir en flott uteplass store deler av året, og lager du et overbygg eller setter opp glassvegger, kan du bruke terrasseplassen hele året.

   

  Les også: Belegningsstein bidrar til et vakkert og praktisk uteareal

  Bygge terrasse selv

  Når du skal bygge terrasse er det viktig å planlegge godt. Tenk over solforhold, le og vind, utsikt og innsyn, terreng og arkitektur. En godt utformet terrasse kan gi huset eller hytta et løft. Ikke ta viktige avgjørelser de første ukene på en ny tomt, bli kjent med forholdene først.

   

  Tenk også på hva terrassen skal brukes til. Ønsker du en solterrasse, en terrasse der du kan arrangere selskaper, eller bare en enkel terrasse du kan nyte morgenkaffen på? Det er viktig at tilbygg glir inn i omgivelsene. Tenk hele tiden integrering. La terrassen bli en del av hagen, mer enn en del av huset.

   

  Les også: Dette kan du bygge i hagen uten å søke kommunen

  Vær og vind

  Terrasser er utsatt for vær og vind. For at den skal stå i mange år bør dragere, bjelker, stendere, lekter, topprekke og terrassebord være i trykkimpregnert tre, eller i annet holdbart materiale. Spiker, skruer og beslag må være beregnet til å brukes ute, slik at du unngår rust og korrosjon. MAXBO anbefaler å skru terrassebordene fast, det gir best resultat. Det finnes også ulike systemer for skjult innfesting.

   

  Les også: Gjerde og stakitt er pent og praktisk som ramme rundt uterommet

  Les mer her:

  Vennligst vent