– klart du kan

Finn din butikk

For lagerstatus og åpningstider

Handlevognen

Produkter (1)

 • Produkter
 • Pris per enhet
 • Antall
 • Enhet
 • Pris inkl. mva
  Sum:
  Frakt:
  discount
  Totalsum:
  Herav mva:

  Belegningsstein

  Belegningsstein bidrar til et vakkert og praktisk uteareal. Belegningsstein er meget holdbar, trenger lite vedlikehold, gir et trygt underlag og er enkel å holde ren. Den gjør det også enkelt å holde rent inne.

   

  Belegningsstein produsert i Norge tåler frost og relativt store påkjenninger uten varige deformasjoner. Dekket er sterkere enn asfalt, miljøvennlig og har lang levetid. Utvalget av farger og dimensjoner er stort. Du kan sette sammen mønster etter egen smak og i stil med huset ditt.

   

  Les også: Gjerde og stakitt er pent og praktisk som ramme rundt uterommet

  Belegningsstein og underlag

  Om underlaget består av leire eller jord bør du grave ut 20-25 cm for uteplass og gangareal, og cirka 35-40 cm for garasjeinnkjøring. Legg inn fiberduk i bunn for å hindre at leire eller jord trenger opp i underlaget og forsaker telehiv i belegget. Deretter legger du et bærelag og settelag.

   

  Les også: Slik bygger du en terrasse med minimalt behov for vedlikehold

  Drenering og overflatevann

  Når du planlegger steinlegging av utearealene må du ikke glemme å tenke på drenering. Vann som blir liggende på belegningen kommer ned i settelaget eller i fundamentet og i materialene i grunnen og kan forårsake skader. MAXBO tilbyr dreneringsrenner som er spesielt beregnet for dette behovet. En dreneringsrenne vil samle opp vannet på effektive måte selv på dager med kraftig regnskyll. I tillegg er det nødvendig med et lite fall fra huset på cirka 2 cm per meter for å få bort alt overflatevannet. Dersom det er små ujevnheter i belegningen kan dette føre til at det blir stående vann på dekket. Dette er uheldig, så vær nøye med å jevne underlaget.

   

  Les også: God drenering er viktig for å unngå fuktskader

  Prøv deg fram

  Prøvelegg med noe belegningsstein for å unngå unødvendig kapping. Merke av flaten som skal dekkes med belegningsstein. Spenn snorer, og grav gjerne ut cirka 30 cm skulder langs hver kant for å sikre en god kantavslutning. Ved legging av belegningsstein er det viktig at det plukkes stein fra forskjellige paller. Like viktig er det å ta stein nedover i pallen, og ikke lag for lag. Grunnen er at det vil være en naturlig fargevariasjon i steinene, og den vil bli minst påfallende ved å blande stein.

  På tvers av kjøreretningen

  Belegningsstein skal legges på tvers av kjøreretningen. Bruk snorer og legg steinene langs snoren. Bruk bord langs ytterkantene. Vi anbefaler å kontrollere og justere steinkanten ved hver tredje eller femte rad. Kontroller med et avrettingsbord og juster med et brekkjern. Bruk en snor til å kontrollere de horisontale fugene (siktelinjene) i belegget.

  Fuger – viktigere enn du tror

  Riktige utførte fuger mellom belegningssteinene har betydning for dekkets evne til å tåle belastninger. En dårlig fuge kan føre til kantavskallinger og redusert bæreevne. Fugesanden må stå minst 1/3 opp i fugen.

  Skal du reparere gamle fuger bør disse renses opp i hele dekkets dybde, helt ned til settelaget. Bruk gjerne vann for fjerning av organisk materiale i fugen. Fugen bør være helt ren og tørr før ny fugesand fylles. Fei opp overskytende fugesand straks etter fuging og lagre det til senere bruk.

  Kantavslutning

  Kantstein er et allsidig produkt som egner seg til å skille mellom belegningsstein og gress eller blomsterbed. Det finnes både innvendig og utvendig hjørner, samt innvendig og utvendig buer. 

  Vedlikehold

  Et dekke av belegningsstein må etterfuges med noen års mellomrom. Regelmessig rengjøring med vann og børste eller høytrykksspyler, med såpe, vil fjerne de fleste forurensninger. Ved bruk av høytrykksspyler anbefaler vi trykk på maks 100 bar. Hold munnstykket minst 3 cm fra belegningssteinen med en vinkel på maks 30 grader. 

  Les mer om belegningsstein hos våre leverandører:

  Asak.no

  Aaltvedt.no

  Vennligst vent