– klart du kan

Finn din butikk

For lagerstatus og åpningstider

Handlevognen

Produkter (1)

 • Produkter
 • Pris per enhet
 • Antall
 • Enhet
 • Pris inkl. mva
  Sum:
  Frakt:
  discount
  Totalsum:
  Herav mva:

  Vindusglass - Forskjellige egenskaper til ulik bruk

  En investering i nye vinduer og vindusglass bør gjøres ordentlig. Vinduene skal vare lenge, og ha flere egenskaper enn lav U-verdi. Det finnes mange forskjellige vinduer og vindusglass å velge mellom. De kan leveres med forskjellige egenskaper, og kan kombineres på ulike måter. Under gir vi deg en oversikt.

  Les også: Det er en stor energigevinst i å velge ordentlige vinduer

  Ulike typer vindusglass

  Vedlikeholdsvennlige vinduer

  Du kan nå få vinduer som nesten ikke trenger mer vedlikehold enn en årlig smøring av hengslene. En vanlig variant er et trevindu med aluminiumsbekledning på utsiden. Vinduet blir da vedlikeholdsfritt samtidig som du beholder trevinduet på innsiden. En annen type er aluminiumsbekledde vinduer med liknende overflate og glans som et trevindu på innsiden.  Du får også vinduer basert på PVC. De er basert på en stålforsterkning inne i plastmaterialet. Her slipper du å male, og de holder seg like fine år etter år. De blir heller ikke påvirket av UV-stråling.

   

  Støydempende glass

  Bor du ut mot en vei eller annen form for støy, kan vindusglass være redningen. MAXBO har et utvalg vindusglass beregnet på ulike typer støy, og du kan finne det som passer akkurat dine behov.

   

  Soldempende glass
  Store vindusflater kan gjøre huset veldig varmt på sommerstid. Det kan derfor være lurt å installere soldempende vindusglass i vinduet ditt. Soldempende vindusglass senker temperaturen inne, og holder den mer stabil. Inntil 98 prosent av UV-strålingen stenges ute så møblementet ikke blir bleket av solen.

   

  Les også: Takvindu som kan kontrolleres elektrisk og stilles inn med forskjellige funksjoner.

   

  Selvvaskende vindu
  Vinduene dine kan vaske seg selv! UV-strålene bryter ned skitt og smuss og regnet skyller dette vekk. Kommer ikke regnet kan du spyle dine vindusglass med hageslangen.

  Sprosser og ventil i vinduet


  Ønsker du sprosser i vinduet ditt fås disse i forskjellige varianter. Hos MAXBO har vi både gjennomgående, pålimte og løse sprosser. Om du ønsker en ekstra lufteventil til vinduet ditt kan det bestilles ekstra. Husk at lufteventiler er en kilde til varmetap. Har du balansert ventilasjon skal du ikke benytte ventil.

   

  Sikkerhetsvindu

  Du kan også få vinduer som tåler større påkjenninger. Dette kan være lurt hvis du ønsker økt sikkerhet, men også hvis du har vinduer på bakkeplan som er utsatt for slag eller liknende. Du får også sikkerhetsvinduer som kan motstå brann. Forhør deg med din forhandler om sikkerhetsvinduer.

   

  Hos MAXBO har vi vinduer som kombinerer flere gode egenskaper og gir deg fleksibiliteten du trenger. Hør med ditt nærmeste MAXBO-varehus om hvordan du kan få en løsning som passer akkurat deg.

   

  Les også: Husk å bruke spesialmaling når du skal male dør og vindu

  Vennligst vent